Meer dan een museum

Sponsors van Oorlogsmuseum Medemblik

We kunnen alleen maar een museum zijn vóór de maatschappij dóór die zelfde maatschappij! We zijn onze huidige sponsors dan ook enorm dankbaar dat zij hier de noodzaak én waarde van hebben ingezien door financieel en/of materieel bij te dragen! Zo maken we het samen met hen mogelijk om jaarlijks ruim 150 schoolklassen en totaal 15.000 bezoekers te ontvangen.

We hopen dat ook ú de waarde ervan inziet om sponsor te worden van Oorlogsmuseum Medemblik en vertellen u hier graag tijdens een kennismaking én rondleiding, meer over.

In het overzicht hieronder kun je zien welke hoofdsponsors aan ons museum gebonden zijn en waar ze aan bijgedragen hebben.

Sponsorpakketten

VOEDSELBONNEN

‘De gezinnen waar
onderduikers zaten,
werden gesteund door
hen extra voedselbonnen
en geld te geven’

Sponsorbedrag

€500

Tegenprestaties

– 1x rondrit legertruck
– 5x vrijkaartjes Museum
– 5x vrijkaartjes Filmhuis

Operation Manna

‘Operation Manna was een
voedseldroppingsoperatie
waarbij de bevolking aan
het eind van de oorlog
werd voorzien van voedsel’

Sponsorbedrag

€1

.

000

Tegenprestaties

– 1x unieke vergaderlocatie
– 1x rondrit legertruck
– 5x vrijkaartjes Museum
– 5x vrijkaartjes Filmhuis

Marshallhulp

‘De Marshallhulp was een
actie vanuit Amerika waarbij
West-Europa na de Tweede
Wereldoorlog werd geholpen
bij de wederopbouw’

Sponsorbedrag

€5

.

000

Tegenprestaties

– Logo op sponsorbord
– Hoofdsponsor op website
– 1x teamuitje t.w.v. €1.000
– 1x unieke vergaderlocatie
– 1x rondrit legertruck
– 20x vrijkaartjes Museum
– 20x vrijkaartjes Filmhuis

Geallieerden

‘De Geallieerden werkten
intensief samen om
de Bevrijding te brengen.
Zullen wij ook een
samenwerking starten?’

Sponsorbedrag

in overleg

Tegenprestaties

In overleg

Een bedrijf krijgt bij sponsoring van bijvoorbeeld €5.000, tussen de €1.425 en €1.955 terug van de belastingdienst

Hoofdsponsors

Logo van het bedrijf Microsoft uit Amerika die maatschappelijk betrokken is en trotse sponsor is van Oorlogsmuseum Medemblik

Microsoft

Microsoft heeft door het geven van een mooie sponsoring meegeholpen om het educatieve lesprogramma voor leerlingen van het voortgezet onderwijs te ontwikkelen. Ze zagen grote waarde in de interactieve opzet waarbij de leerlingen opgesplitst in groepjes, doormiddel van groepsopdrachten volgens escaperoom-concept, de geschiedenis gaan ontdekken. We zijn Microsoft dankbaar voor hun steun!

Logo van het bedrijf Rabobank uit West-Friesland die maatschappelijk betrokken is en trotse sponsor is van Oorlogsmuseum Medemblik

Rabobank

De Rabobank heeft voor de aanleg van het zonnepanelenveld van 109 stuks 50% bijgedragen in de kosten. Ook heeft Rabobank WF een mooie sponsoring gedaan aan ons vrijwilligersproject om een professioneel collectiedepot te realiseren. Daarnaast heeft Rabobank haar Raadsledenvergadering bij ons georganiseerd, denken ze actief mee met onze communicatiestrategie en is er resultaat uit de Clubkassupportacties. We zijn trots de Rabobank als sponsor te hebben!

Logo van het bedrijf Fifi4Marine uit Medemblik die maatschappelijk betrokken is en trotse sponsor is van Oorlogsmuseum Medemblik

Fifi4Marine

Fifi4Marine levert brandveiligheidsoplossingen voor maritieme toepassingen. Dit doen ze met natuurlijkvriendelijk geproduceerd schuim dat supereffectief werkt tegen brand en geen schade aan de objecten geeft. Fifi4Marine zit vlakbij het Oorlogsmuseum en vindt net als ons de collectie, de decors en onze maatschappelijke insteek, zeer waardevol. Daarom hebben ze een professionele schuimblusinstallatie met enorme bluscapaciteit gedoneerd!

Logo van Provincie Noord-Holland die maatschappelijk betrokken is en trotse sponsor is van Oorlogsmuseum Medemblik

Provincie Noord-Holland

Op de Grand-Opening van de expositie ‘Weg naar Vrijheid’ waren 110 genodigden. Naast de Amerikaanse ambassade, sponsors en burgemeesters van de omliggende gemeentes, was gedeputeerde van de Provincie, Rosan Kocken ook aanwezig. Zij was 1 van de 3 sprekers en verraste ons tijdens haar speech met het nieuws dat onze subsidieaanvraag voor ‘Verduurzaming en zelf opwekken van energie’ was goedgekeurd!

Logo van het Stichting Westfriesland Fonds die maatschappelijk betrokken is en trotse sponsor is van Oorlogsmuseum Medemblik

Westfriesland Fonds

Het Westfriesland Fonds is voortgekomen uit de voormalige Spaarbank Westfriesland en bestaat sinds 27 oktober 1995. De jaarlijkse opbrengsten laat het fonds ten goede komen aan de samenleving binnen het werkgebied Westfriesland. We zijn trots en dankbaar dat het fonds ons project ‘Weg naar Vrijheid’ financieel ondersteund heeft zodat leerlingen uit Westfriesland het kunnen bezoeken!

Logo van het bedrijf Active Group uit Harderwijk die maatschappelijk betrokken is en trotse sponsor is van Oorlogsmuseum Medemblik

Active Group ICT

Active Group verzorgt voor honderden scholen audiovisuele oplossingen en diensten. We zijn met dit bedrijf uit Harderwijk in contact gekomen tijdens filmopnames voor de jeugdfilm Operatie Teddybeer welke grotendeels in ons museum is opgenomen. Active Group was sponsor van deze filmproductie. Bij het nieuwe project ‘Weg naar Vrijheid’ heeft Active Group heel erg meegedacht voor audiovisuele oplossingen en hebben ze veel materiaal geschonken!