Meer dan een museum

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk dan snel verder of jouw vraag hieronder al met antwoord benoemd staat.
Je mag natuurlijk ook altijd even contact met ons opnemen, klik hier.

Algemene vragen

Ja, de Museumkaart is geldig in Oorlogsmuseum Medemblik.
Op vertoon van de Museumkaart heeft u gratis toegang tot Oorlogsmuseum Medemblik. Het is aan te raden om een reservering te maken, klik hier.

Net als in ieder museum is het ook bij ons mogelijk om op je eigen gemak rond te kijken en de verhalen te lezen van onze twee exposities ‘Weg naar Vrijheid’ en ‘Keuzes in Almersdorp’. We raden het volgende ten zeerste aan: Uniek is dat je in ons museum ook doormiddel van Experience Tours volgens Escaperoom-concept, een expositie kunt bezoeken. Met een Experience Tour ontdek je met je groepje interactief de verhaallijn zoals het Museumteam het heeft opgezet. Voor en/of na een gekozen Experience Tour kun je verder de hele dag op eigen gemak (de rest van) het museum bezoeken. De Experience Tour ‘Keuzes in Almersdorp’ gaat over de burgerlijke kant van de oorlog, is geschikt voor alle leeftijden en duurt 2 uur. De Experience Tour ‘Weg naar Vrijheid’ gaat over de militaire kant van de oorlog, is geschikt vanaf 12+ en duurt 2 uur.

Gemiddeld duurt een museumbezoek bij ons tussen de 1,5 en 4 uur.

– Vrij rondkijken op eigen gemak zoals dat in ieder museum kan, duurt gemiddeld tussen de 1 en 2,5 uur.

  • Als je er een Experience Tour bijboekt (dit is echt zeer aan te raden), dan duurt een bezoek gemiddeld tussen de 2,5 en 4 uur.

Ja, in Oorlogsmuseum Medemblik kun je heerlijk eten en drinken.

– Voor groepen vanaf 4 personen kunnen we de heerlijke broodtafel in jaren ’40 stijl óf de High Tea in jaren ’40 stijl verzorgen.

– Voor groepen vanaf 10 personen kunnen we ook een 1, 2 of 3 gangen buffet bereiden met live-cooking op originele Tweede Wereldoorlog veldkeukens, een smaakvolle beleving!

Natuurlijk bereidt ons Museumteam ook met liefde de rantsoenen voor reguliere bezoekers vanuit Rosi’s Gaarkeuken die zin hebben in lekkernijen, snacks en drankjes. Klik hier om naar de pagina van Café Rosi’s Gaarkeuken te gaan voor meer informatie en om de Menukaart te zien. Zelf meegebrachte etenswaren zijn niet toegestaan in het museum.

Ja, bij Oorlogsmuseum Medemblik is het mogelijk om voor €5 een kwartier mee te rijden in originele Tweede Wereldoorlog Legervrachtwagens (G.M.C.’s). Tijdens de rondrit stoppen we ook bij het allereerste W.O.II Monument van Nederland en een vrijwilliger verteld het verhaal achter dit bijzondere monument

Reguliere bezoekers kunnen hun interesse voor de rondrit aan geven bij het online reserveren of aan de balie.
Groepsuitjes kunnen doormiddel van het contactformulier een aanvraag doen voor een rondrit naar hun wensen.
(Bijvoorbeeld voor een verrassing ophalen op het bedrijf, bij opa & oma of op school)

Klik hier om naar de pagina ‘Prijzen & Openingstijden’ te gaan voor de actuele informatie.

Nee, u bent niet verplicht van te voren voor uw bezoek te reserveren. We raden het echter wel aan om een reservering te doen via onze online Ticket-systeem zodat u verzekerd bent van uw museumbezoek. We ontvangen namelijk ook met regelmaat schoolklassen (zo’n 150 per jaar) en groepsarrangementen (zo’n 250 per jaar) waardoor het voorkomt dat het museum soms niet geopend is voor regulier bezoek.

Ja, u kunt u Tweede Wereldoorlog objecten schenken aan Oorlogsmuseum Medemblik.

Fijn dat u hierbij denkt aan ons museum, wij zijn zeker geïnteresseerd in uw Tweede Wereldoorlog object. We willen u met klem vragen een foto te maken van de objecten en deze, voorzien van aanvullende informatie, te appen of mailen. Op deze manier kunnen we het snel delen binnen ons team en krijgt u uiterlijk binnen 3 werkdagen een reactie terug.

Ja, je kan gratis parkeren met de auto bij Oorlogsmuseum Medemblik.

We hebben 50 parkeerplaatsen op eigen terrein. Ook is er 1 gehandicapten parkeerplaats.

Ja, in Oorlogsmuseum Medemblik is alles in het Engels vertaald. Ook de Experience Tours volgens Escaperoom-concept met alle opdrachten zijn helemaal beschikbaar in het Engels.
Klik hier voor meer informatie over onze Experience Tours.

Ja, in Oorlogsmuseum Medemblik is alles in het Duits vertaald. Ook de Experience Tours volgens Escaperoom-concept met alle opdrachten zijn helemaal beschikbaar in het Duits.
Klik hier voor meer informatie over onze Experience Tours.

Ja, je kunt met de pinpas betalen bij Oorlogsmuseum Medemblik.
Bij de entreekassa en het Museumcafé kunt u pinnen of contant betalen. Voor groepsarrangementen zoals bedrijfsuitjes, familiedagen en vriendengroepen is het ook mogelijk op factuur.

Ja, Oorlogsmuseum Medemblik is een leuk museum voor kinderen omdat we Experience Tours volgens Escaperoom-concept hebben ontwikkeld die geschikt zijn voor alle leeftijden. Kinderen leren van het interactief doen veel meer als informatiebordjes leren en daarbij vinden ze het ook nog eens veel leuker.
Klik hier voor meer informatie over onze Experience Tours.

Ja, Oorlogsmuseum Medemblik is een leuk museum voor pubers doordat we Experience Tours volgens Escaperoom-concept ontwikkeld hebben die echt geschikt zijn voor alle leeftijden. In plaats van dat de pubers informatiebordjes lezen, gaan ze/jullie interactief aan de slag met allerlei opdrachten volgens Escaperoom-concept.
Klik hier voor meer informatie over onze Experience Tours.

Ja, Oorlogsmuseum Medemblik is een leuk doe-museum omdat je bij ons met Experience Tours volgens Escaperoom-concept de geschiedenis kunt ontdekken. Op deze manier ben je echt interactief bezig met elkaar, dit is uniek binnen de museumbranche!
Klik hier voor meer informatie over onze Experience Tours.

Ja, Oorlogsmuseum Medemblik is een goedkoop museum. Iedereen van jong tot oud kan een zeer interessant en leuk bezoek kiezen in Oorlogsmuseum Medemblik wat past binnen het beschikbare budget.
– Scholen kunnen bijvoorbeeld al het museum bezoeken voor €4,50 met een interactief programma volgens Escaperoom-concept.
– Reguliere bezoekers kunnen met de Museumkaart zelfs het museum gratis bezoeken. Als je die niet hebt kost het voor kinderen t/m 12 jaar €7,50 en voor 13 jaar en ouder €12,50
– Groepen kunnen ons bezoeken met een programma naar wens waarbij de prijs per persoon kan variëren tussen €5 en €100 waarbij je een dagvullend programma hebt inclusief lunch, allerlei unieke activiteiten en een heerlijk 3-gangen buffet.
Je mag altijd contact opnemen voor de mogelijkheden van ieder type bezoek.

Vragen over online tickets

U kunt voor maximaal 8 personen een online reservering boeken. Klik hier om contact op te nemen als u met meer mensen het museum wilt bezoeken.

Op het moment dat u uw aankoop hebt voltooid ontvangt u het e-ticket direct in uw mailbox. Kijk voor de zekerheid ook in de spam. Heeft u  na 1 uur nog niets ontvangen?

Neem dan contact op met de klantenservice van Ticketcounter, zij verzorgen voor ons museum de online tickets en verlenen hulp bij vragen en problemen. Dit kan telefonisch (010 751 64 00) of per e-mail info@ticketcounter.nl.
(onze vrijwilligers kunnen zelf niet in de systemen om u te helpen, dit gaat echt via Ticketcounter)

Ja, klik hier om direct naar de ticketshop te gaan waar u kunt reserveren als u een Museumkaart heeft.  Selecteer dan de optie Museumkaart en toon aan de kassa uw Museumkaart.

We willen u graag vragen contact op te nemen met de klantenservice van Ticketcounter, zij verzorgen voor ons museum de online tickets en verlenen hulp bij vragen en problemen. Dit kan telefonisch (010 751 64 00) of per e-mail info@ticketcounter.nl.
(onze vrijwilligers kunnen zelf niet in de systemen om u te helpen, dit gaat echt via Ticketcounter)

Annuleren is niet mogelijk. Tot 3 dagen van te voren is het nog wel mogelijk om te ruilen voor een andere dag of tijdstip. Stuur in dit geval een e-mail met je bestelgegevens naar info@oorlogsmuseummedemblik.nl.

Ja, dat kan. De barcode van een online ticket kan bij de entree gescand worden vanaf uw mobiele telefoon. Het is dus niet nodig om uw tickets uit te printen.

Nee, op dit moment kunt u daar alleen voor bellen, langs komen, een e-mail sturen of door het Aanvraagformulier dat op iedere activiteitenpagina of arrangementenpagina staat, in te vullen. We nemen dan binnen 3 werkdagen contact met u op om een arrangement naar jullie wens en binnen jullie tijdsplanning en budget samen te stellen.

Overige vragen

Geleidehonden zijn uitgezonderd om mee te mogen in het hele museum.
Alle andere honden zijn alleen toegestaan in de ontvangstruimte (Belevingszaal)

Ja, in Oorlogsmuseum Medemblik kun je de Museumkaart kopen en direct gebruiken. Laat je helpen door onze enthousiaste Museumvrijwilligers.

Klik hier voor meer informatie over een Museumkaart kopen bij ons.

Ja, het museum is zeer toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De vloer is drempelvrij, de doorgangen zijn verbreed, er is een lift en er is een aangepast toilet. Zie voor meer informatie onze pagina ‘Toegankelijkheid’

Ja, er zijn 3 rollators en er is 1 comfortabele rolstoel beschikbaar om te lenen (gratis). Mocht u hier tijdens uw bezoek gebruik van willen maken, dan kunt u dit tijdens uw bezoek bij de balie aangeven.

Ja, er zijn in de nabije omgeving heel veel monumenten over de Tweede Wereldoorlog. Bijvoorbeeld het allereerste Tweede Wereldoorlog Monument van Nederland, deze staat in Medemblik. Musea over de Tweede Wereldoorlog zitten niet in de directe omgeving, de dichtstbijzijnde zijn het Atlantikwall Centrum, Fort Kijkduin en het Marinemuseum in Den Helder, het Kazemattenmuseum op de Afsluitdijk en het Verzetsmuseum en het Anne Frank Museum in Amsterdam.

Ja, er is gratis parkeerplaats voor bussen bij Oorlogsmuseum Medemblik. U dient wel eerst contact met ons op te nemen als u het museum met een busuitje wilt bezoeken zodat we de parkeerplaats voor de bus op uw naam kunnen reserveren.

Medemblik heeft een sfeervolle winkelstraat met aan het einde daarvan meerdere leuke terrassen met uitzicht op de havens waar je heerlijk op uit kunt kijken. In Medemblik zijn er nog 4 leuke en totaal verschillende historische musea:
Stoommachinemuseum
Bakkerijmuseum
Kasteel Radboud
Stoomtram Hoorn Medemblik

Ja, bij Oorlogsmuseum Medemblik kunt u parkeren met de fiets.

Ja, Oorlogsmuseum Medemblik is een echt Kidsproof museum.

Bij ons gaan de kinderen geen informatiebordjes lezen, maar gaan ze interactief aan de slag met meerdere zintuigen en met elkaar om de geschiedenis te ontdekken. Wij hebben hier Experience Tours volgens Escaperoom-concept voor ontwikkeld die geschikt zijn voor alle leeftijden.
Klik hier voor meer informatie over onze Experience Tours.