Meer dan een museum

W.O.II Peddelmissie

Beleef de Peddelmissie in Tweede Wereldoorlog stormboten en ontdek tijdens deze wedstrijd wat een enorm risico dit toentertijd was.

Jullie groep wordt opgesplitst in teams van zo’n 4 tot 8 personen. Ieder team krijgt een eigen Stormboot die we naast elkaar leggen. 3. 2. 1. Go, Go, Go! Het team dat als eerste de W.O.II Luchtsirene aanslingert, heeft gewonnen! Van de duizenden deelnemers is er ‘helaas’ nog nooit iemand overboord gevallen. Het peddelen zelf duurt zo’n 10 minuten, de gehele activiteit duurt ongeveer 30 min. incl. zwemvest aantrekken, uitleg van de missie en naderhand het verhaal van een zeer risicovolle waargebeurde peddelmissie in de Tweede Wereldoorlog.

Er wordt nog niets in rekening gebracht
Klik en ontdek alle mogelijkheden (PDF)

Inhoud activiteit

– De Peddelmissie duurt 30 min. €7,5 p.p.
– Het peddelen zelf duurt zo’n 10 min.
– Geschikt voor groepen van 4 tot 150 personen
– We zijn flexibel in geval van slecht weer
– Slecht ter been = genieten als toeschouwer

Reserveren vanaf 4 personen

De Peddelwedstrijd is te combineren met onze andere activiteiten voor een leuk en interessant vriendenuitje binnen jullie tijdsplanning en beschikbare budget!

Impressie

Play Video
Play Video

Genoten van Verjaardagsfeest met fanatieke Peddelbotenrace!

Afgelopen september heb ik mijn verjaardagsfeest gehouden in het Oorlogsmuseum. Leuk onderdeel van het arrangement was de peddelbotenrace. We waren in 2 teams verdeeld en streden in 2 peddelboten tegen elkaar. Nadat we een parcours hadden afgelegd over het water ging het erom welk team als eerste de peddels opgeruimd had en de reddingsvesten uitgetrokken had en de sirene liet afgaan. Of je helemaal droog blijft ligt aan je medestrijders en tegenstanders. Erg leuk om te doen.
Lees verder...
29-12-2022
Chris Nooij - Een feestarrangement in het museum - 21 personen

Tijdens 75e verjaardagsfeest peddelen of hun leven er vanaf hing!

Om mijn 75e verjaardag te vieren had ik met een groep van ongeveer 25 mensen het museum als feestlokatie besproken. Onderdeel van het afwisselende en boeiende geheel was het varen in kleine houten landingsboten, die ooit ook gebruikt werden om drijvende bruggen te ondersteunen. Lars heeft veel boten liggen en we hadden er een stuk of vijf in gebruik. De bedoeling was om naar een brug te varen en weer terug. Hier werd een wedstrijd van gemaakt. Niet iedereen kon er meer aan mee doen, maar toch waren zowel opa’s en oma’s van tegen de tachtig als kleinkinderen aan het peddelen of hun leven er van af hing. Iedereen had de grootste lol en we kregen er diverse enthousiaste commentaren over naderhand. De dag werd afgesloten met een nasimaaltijd, “de Blauwe Hap”, die voor de enkele vegetariërs onder ons werd aangepast.
Lees verder...
29-12-2022
Rik de Vries - Verjaardagsarrangement 75 jaar - 25 personen

Leuk actief programma met activiteiten zoals de Peddelwedstrijd

Overdonderd door dit museum dat met zoveel passie en liefde tot stand is gebracht door vrijwilligers. Alles klopt hier! Het programma is educatief en actief met de peddelwedstrijd, rondrit in legertrucks en met de Experience Escaperoom. Tot slot lekker eten met elkaar. Erg leuk om te doen met collega’s, vrienden, familie. Niets verveelt en niets duurt te lang ook niet voor kinderen.
Lees verder...
28-02-2022
Germaine Hoogeveen - Familiedag met middagprogramma - 21 personen

Prachtige dag gehad met bedrijfsuitje van 75 personen!

Geweldige dag gehad 19 Oktober 2022, bij het Oorlogsmuseum. Samen met de collega’s Taxi West Friesland en Taxi Tromp werden we bij de bedrijven opgehaald met legertrucks en gebracht naar het Oorlogsmuseum in Medemblik. Heerlijke lunch gehad en daarna de “Experience tour” in groepen gedaan. Hier krijg je d.m.v. opdrachten een hele andere kijk op de 2e wereld oorlog, die bij vele nog niet zo bekend was. Het mooie hiervan is dat het gedaan kan worden als teambuilding en iedereen mee moet doen. Vervolgens peddelwedstrijd en het hilarische improvisatiespel gedaan. Als afsluiting nog een heerlijk 3 gangen diner waarin de “blauwe hap” vanzelf sprekend niet mocht ontbreken. Lars en het hele team van het Oorlogsmuseum, dankzij jullie enthousiasme en inzet heeft iedereen een prachtige dag gehad. een aanrader voor iedereen, ga zo door!!! Groet Rob en Toos Kaijer / Taxi Kaijer
Lees verder...
27-10-2022
Rob Kaijer - Taxibedrijf Kaijer Wervershoof - 75 personen

Personeelsuitje met als verrassing ophalen met Legertrucks!

Wij hebben hier ons personeelsuitje gehad. De dag begon met het ophalen bij het bedrijf met een legertruck. Daarna hebben we de Experience Tour gedaan, wat leerzaam en heel goed in elkaar zat. Terug in de Belevingszaal stonden de borrelhapjes klaar en kon je de borrel halen bij de bar. Na de borrel een wedstrijd roeien in een oorlogsboot, veel hilariteit. Ook nog een rondleiding in het Almerdorp. Met als afsluiting de Blauwe Hap. Rond acht uur werden we weer keurig met de legertruck thuis gebracht. Iedereen heeft genoten, gelachen en veel geleerd. Ontzettend bedankt voor de goede verzorging, alles was tip top voor elkaar. Namens Team Agricentrum van der Kroon
Lees verder...
10-10-2022
Coen van der Kroon - Bedrijfsuitje Agricentrum van der Kroon - 17 personen

Aanvraagformulier: W.O.II Peddelmissie