Meer dan een museum

W.O.II Lezingen

Elke maand wordt er een interessante lezing gegeven over de Tweede Wereldoorlog in de omgeving.

De lezingen vinden plaats in de sfeervolle Bioscoop-Theaterzaal. De lezinggevers die bij ons hun presentatie geven, hebben hier ervaring mee. Ook tonen zij origineel beeldmateriaal uit de oorlog en er is de mogelijkheid om vragen te stellen. De maandelijkse lezingen worden bezocht door zo’n 60 á 90 personen. Vooraf is er ook de mogelijkheid om gezellig te komen eten, wat door de Museumkok bereidt wordt op originele W.O.II Veldkeukens. Boek vooraf een kaartje voor de lezing, want vol = vol. Zie de agenda voor de aanstaande lezingen die gepland zijn.

€10

06 september, 2024
Lezing ''Westfriese W.O.II vliegenier''

Impressie

Zowel het Museumbezoek als de W.O.II lezingen zijn zeer boeiend!

De escape room met een groep volwassenen gedaan. Was daarna zo enthousiast dat ik mijn buurmeisje van 11 heb meegenomen en hetzelfde heb gedaan. Ze had vooraf wat angst voor oorlogsbeelden, maar tijdens de “dorp-escape room” krijg je daar niks van mee. Ze was razend enthousiast en heeft veel opgestoken. De lezingen zijn fascinerend en meeslepend. Mensen vertellen er hun eigen (familie-)ervaringen of er zijn deskundigen of fanatieke hobbyisten die met beeld en geluid van begin tot eind boeien. Een MUST om naar toe te gaan voor inwoner en toerist. En dus ook voor kinderen! Medemblik mag hier trots en moet hier zuinig op zijn!
Lees verder...
25-01-2023
Pascal Schaap - Museum- & lezingbezoeker

Oorlogsmuseum haalt interessante sprekers binnen

Samen met een vriend naar de lezing van Hans Nauta geweest over de Luchtoorlog boven West Friesland. Dit was heel interessant en er kwam zeer veel detail informatie voorbij met bijvoorbeeld unieke foto’s, die je normaal niet te zien krijgt. Het Oorlogsmuseum had een goede keuze gemaakt deze spreker binnen te halen.
Lees verder...
31-12-2022
Chris Dijkshoorn - Bezoeker van de lezing samen met een vriend

De lezingen zijn goed georganiseerd en zeer leerzaam!

We zijn al een paar keer bij een lezing geweest. De lezingen zijn goed georganiseerd en zeer leerzaam. Iedereen die iets heeft met de tweede wereldoorlog kan ik dit zeer aanbevelen.
Lees verder...
29-12-2022
Henk Bartels - Bezoeker van de lezing

De lezing was een goed verzorgde avond en zeker voor herhaling vatbaar!

Op 1 juli heb ik samen met 2 kennissen de lezing ” luchtoorlog boven West-Friesland” bezocht. Deze zeer interessante lezing werd gegeven door Hans Nauta, die zich hier al ruim 35 mee bezig houdt. Was een mooie en goed verzorgde avond in een mooie authentieke omgeving. Geweldig was ook, dat er tijdens het vertellen van een gebeurtenis, een ooggetuige hiervan aanwezig was. Kortom een topavond gehad en zeker voor herhaling vatbaar!!
Lees verder...
02-07-2022
André Meulemans - Bezoeker van de lezing

Zeer afwisselende onderwerpen, de lezingen zijn een echte aanrader!

Al een aantal lezingen bij het Oorlogsmuseum gevolgd, zeer afwisselende onderwerpen, van cultuur tot achtergronden van bombardementen gegeven door jong en oud wat het extra leuk maakte! Een echte aanrader!
Lees verder...
28-12-2022
Rob & Brigitte Meester - Bezoekers van de lezing

Review van lezinggever Pieter Jutte

In de geweldige entourage van het theater dat het museum rijk is, mocht ik een lezing geven. Als spreker wordt je in de watten gelegd door de enthousiaste medewerkers. Alles zeer professioneel waar men met een warme persoonlijkheid welkom wordt geheten,… Een vette aanrader voor jong en oud, om de historie van de 2de Wereldoorlog te ondergaan
Lees verder...
04-12-2022
Pieter Jutte - Lezinggever en oprichter van www.strijdbewijs.nl

De interactie met het publiek tijdens de lezingen is een cadeautje!

Om in de ambiance van de 2e wereld oorlog de verhalen te horen van mensen die het hebben meegemaakt of er geïnteresseerd in zijn, en de interactie met het aanwezige publiek is een cadeautje dat ik graag uitpak!
Lees verder...
28-12-2022
Hans Verschoor - Bezoeker van de lezing

Review van lezinggevers Paula & Ina

Afgelopen vrijdagavond, 21 oktober ’22, gaf ik samen met Ina Lieshout een presentatie in de bioscoopzaal van het Oorlogsmuseum over ‘De Reis van De Nachtwacht’ en ‘Verborgen kunst tijdens de Tweede Wereldoorlog’. Van tevoren hebben wij onze ogen uitgekeken in het museum. Prachtig, de pontons, legervrachtwagens en de winkeltjes en het schoollokaal in jaren ’40 stijl! Er hangt een heel fijne sfeer en alles is supergoed georganiseerd. Wat een geweldig initiatief om hier een educatief WO-2 centrum op te zetten. Het is inspirerend en leerzaam voor jong en oud! Het was geweldig om in de bioscoop in dit mooie museum onze lezing te houden. Dank nogmaals voor de uitnodiging en we raden iedereen aan om jullie verrassend mooie museum en de superinteressante lezingen te komen bezoeken! Tot snel ziens!
Lees verder...
27-10-2022
Paula Beentjes - Lezinggever ‘De Reis van De Nachtwacht’

Leerzame lezing tijdens gezellig avondje uit

Een lezing bezocht over de Luchtoorlog in de prachtige bioscoop uit de jaren ‘40 in het Oorlogsmuseum Medemblik. Erg leerzaam en gezellig.
Lees verder...
01-07-2022
Peter Angevare - Bezoeker van de lezing