Meer dan een museum

Toegankelijkheid

Oorlogsmuseum Medemblik streeft er echt naar een museum vóór en dóór iedereen te zijn. We vinden het daarom belangrijk dat zowel bezoekers als ook onze eigen vrijwilligers die slecht ter been of rolstoel gebonden zijn, zo min mogelijk beperking ervaren tijdens hun aanwezigheid in het museum. We zijn daarom trots de volgende faciliteiten op te kunnen sommen:
– Een invalidetoilet
– Een gehandicaptenparkeerplaats
– Een lift
– Het museum is rolstoeltoegankelijk
– Geleidehond is toegestaan

Rolstoel / slecht ter been

Oorlogsmuseum Medemblik is zeer geschikt voor mensen met een rolstoel en mensen die slecht ter been zijn. Parkeer gemakkelijk op onze gehandicaptenparkeerplaats die 20 meter van de hoofdingang ligt. Op het zoldertje in het jaren ’40 dorpje na, is verder het gehele museum rolstoeltoegankelijk en in iedere museumruimte is er de mogelijkheid om te zitten. We hebben in de expositieruimte ‘Weg naar Vrijheid’ een lift en centraal in het museum is er een invalidetoilet.

Visuele of auditieve handicap

Het Museumteam is bezig om specialistisch aanbod voor mensen met een visuele of auditieve handicap te ontwikkelen. Mocht u het museum willen bezoeken en een visuele of auditieve handicap hebben, dan willen we u vragen ons even te bellen of mailen, zodat we u de huidige mogelijkheden kunnen uitleggen.

Honden

Alleen geleidehonden zijn toegestaan in de exposities.

Toeristen / anderstaligen

Zowel de Experience Tours als de informatie in het museum is beschikbaar in Nederlands, Engels en Duits. Dit maakt dat Oorlogsmuseum Medemblik zeer geschikt is voor toeristen en mensen die anderstalig zijn.

Een ruimte invalidetoilet met steunbeugels in een museum dat toegankelijk voor iedereen is
Gehandicaptenparkeerplaats op de parkeerplaats aan het water bij een leuk museum die toegankelijk voor iedereen is
Een ruime lift in een leuk museum dat toegankelijk is voor iedereen die slecht ter been, gehandicapt of mindervalide is. Stichting Stijgbeugel
Vrijwilligers staan klaar met een leenrolstoel en leenrollators in Oorlogsmuseum Medemblik voor bezoekers die slecht ter been zijn