Meer dan een museum

Seniorengroep

Kom en ga echt even terug in de tijd. In het jaren ’40 dorpje is het een Feest van Herkenning met alles wat tot in detail is ingericht!

Seniorengroepen weten ons museum steeds beter én dus ook vaker te vinden. We horen namelijk vaak dat in eerste instantie gedacht wordt dat het Oorlogsmuseum voor hun Seniorenuitje niet geschikt zou zijn, omdat het in een oorlogsmuseum vaak gaat over de gruwelijk kant van de oorlog met tanks, kanonnen en machinegeweren. Ons museum behandeld deze gruwelijke kant niet en behandeld de volgende 2 thema’s: de bevolking in de jaren ’40 met een overdekt dorpje dat helemaal in stijl is nagebouwd en het andere thema gaat over onbekende operaties/verhalen van onze bevrijders, maar die wel heel belangrijk waren voor onze vrijheid nu.

Voor Seniorengroepen mogen we vaak rondleidingen, de lunch in jaren ’40 stijl en Oud-Hollandse spellen verzorgen. Deze activiteiten hebben we verwerkt in een voorbeeld wat jullie met de groep kunnen doen, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk als jullie dat wensen.

Er wordt nog niets in rekening gebracht

Klik en ontdek alle mogelijkheden (PDF)

Voorbeeld Bezoek

– 10:30 Ontvangst met koffie/thee & Oorlogstaart
– 11:30 Rondleiding in het jaren ’40 dorpje
– 12:00 Rondleiding in ‘Weg naar Vrijheid’
– 12:30 Uitgebreid Broodtafel Buffet incl. drankjes
– 13:30 Oud-Hollandse spellen ter bevrijdingsspelen
– 15:00 Einde, borrel of zelf nog vrij rondkijken

Vanaf €37,50 per persoon

Reserveren kan vanaf 6 t/m 150 personen

Neem contact op óf maak een afspraak om langs te komen en het programma voor jullie Seniorenuitje naar wens én binnen budget samen te stellen.

Impressie

Play Video
Play Video

Rezlin en haar collega's hielpen ons goed zodat iedereen met een mooi werkstuk naar huis ging!

Wij Agrarische Vrouwen Wieringen/Wieringermeer hebben bij jullie een workshop houtbranden en glas graveren gedaan. We werden heel hartelijk ontvangen met koffie/thee en heerlijke cakejes en chocolaatjes. Na enige uitleg mochten we eerst oefen voor we voor het echte werk gingen. Iedereen was erg enthousiast en tijdens ons werk kregen we weer wat te drinken met wat lekkers. Rèzlin en haar mede collega’s hielpen ons goed, zodat iedereen met een mooi werkstuk naar huis ging. En de locatie was natuurlijk ook fantastisch. Dank jullie wel en veel succes met het voortzetten van jullie dankbare werk.
Lees verder...
21-1-2023
Mary Bos - Agrarische Vrouwen Wieringermeer - 20 personen

Omring locatie Lindendael heeft een topuitje gehad!

In november 2022 hebben we met de bewoners van Omringlocatie Lindendael een topuitje gehad in het oorlogsmuseum! Met veel bevlogenheid werden de verhalen verteld, de lunch was goed verzorgd en tot slot werden we met zijn alle met de truck weer terug gebracht naar Hoorn! Schitterend vonden de mensen het allemaal! Nog bedankt mannen het was top!! Groetjes Mirjam Rupert en de bewoners van Lindendael.
Lees verder...
26-01-2023
Mirjam Rupert - Seniorengroepsuitje met ochtend/middagprogramma - 15 personen

Geslaagde Zussendag met activiteiten zoals Workshop Houtbranden

Zussendag gehad bij het oorlogsmuseum. Programma was geheel naar onze wensen ingedeeld. Alles is mogelijk met de zeer bevlogen vrijwilligers. Voor elke leeftijdsklasse is er veel te beleven. Ongelooflijk dat ze dit in een paar jaar tijd hebben opgezet. Je waant je helemaal in de jaren 40-45. Wij hebben de experience tour gedaan, een heerlijke lunch gehad in de belevingsruimte en een workshop houtbranden gedaan. Het enthousiasme van onze groep maakte de dag zeer geslaagd.
Lees verder...
02-10-2022
Marion Bakker - Zussendag met middagprogramma - 11 personen

Fantastisch museum met onze groep bezocht!

Gisteren met groep van elf man het museum bezocht. Wat een fantastisch museum zeg. Super interessante verhalen, waardevolle attributen en voertuigen uit de oorlog. Veel goede info over de oorlogstijd te lezen. Dit museum moet je echt gaan bezoeken, voor je het weet waan je jezelf in die oorlogstijd, heel knap gedaan. Drink en eetgelegenheid top!!! Gewoon doen dus!
Lees verder...
28-08-2022
Jos Breg - Met de vriendengroep het museum bezocht - 11 personen

Duidelijke en enthousiaste uitleg tijdens Rondleidingen

Het was een mooie leerzame ochtend. Lekker koffie/thee en gebak. Duidelijke uitleg over alles dat met veel enthousiasme werd gebracht. We komen zeker nog eens terug.
Lees verder...
22-10-2022
Hanneke de Boer - Vrijwilligersuitje Rundveemuseum Aartswoud - 20 personen

Aanvraagformulier: Seniorengroep