Samenwerken!

Als museum proberen we zo breed mogelijk ons maatschappelijke steentje bij te dragen. We werken graag samen met onze partners om dit te bereiken en elkaar hierbij te helpen. In het overzicht hieronder kun je zien welke partners we hebben en is kort omschreven waar deze samenwerking uit bestaat.

Heeft uw organisatie ook interesse in een samenwerking met ons museum? Dan komen wij graag met u in contact voor een vrijblijvend gesprek!

Samenwerkingspartners

Logo van Bureau Halt uit Nederland die een maatschappelijke samenwerking heeft met Oorlogsmuseum Medemblik

Bureau Halt

‘‘Iedere jongere een kansrijke toekomst’’, dat is de missie van Halt. Door te onderzoeken en grenzen te verkennen leren jongeren, maar soms gaan ze daarbij te ver. Halt wordt vaak ingeschakeld als jongeren over de grens zijn gegaan. Met het kiezen voor een taakstraf kunnen ze laten zien dat ze geleerd hebben van hun fout(en) en ze iets willen doen om het goed te maken. Wij vinden dit een mooie insteek en zijn daarom sinds 2021 partner.

Logo van Holland Boven Amsterdam die een maatschappelijke samenwerking heeft met Oorlogsmuseum Medemblik

Holland Boven Amsterdam

Holland boven Amsterdam is een initiatief van 15 samenwerkende gemeentes die boven Amsterdam gelegen zijn om onder 1 website/paraplu onze mooie regio’s te promoten. Dit resulteert in zo’n 1 miljoen websitebezoekers per jaar! Deelnemende gemeentes zijn Alkmaar, Enkhuizen, Hoorn, Schagen en Medemblik. Wij zijn ook vertegenwoordigd op Holland Boven Amsterdam en we doen ook mee met leuke winacties!

Logo van CJP-Pas die een maatschappelijke samenwerking heeft met Oorlogsmuseum Medemblik, Cultureel Jongeren Paspoort Cultuurkaart

CJP-Pas

Sinds 2022 hebben we ook een samenwerking met CJP wat ‘Cultureel Jongeren Paspoort’ betekend. Zo’n 50% van de middelbare scholen zijn aangesloten bij de CJP. Wij bieden ons educatieve lesprogramma ook aan bij scholen van het voortgezet onderwijs die werken met de CJP-Pas. Scholen die ons bezoeken krijgen vanuit de CJP-Pas korting wat de financiële drempel (deels) wegneemt om het museum te bezoeken.

Logo van Visit Medemblik die met Rijk aan Verhalen een maatschappelijke samenwerking heeft met Oorlogsmuseum Medemblik

Visit Medemblik

Sinds 2017 presenteert toeristisch Medemblik zich onder een nieuwe huisstijl in samenwerking met de eigen (culturele) ondernemers. Een vloot is nu eenmaal beter zichtbaar dan een enkel scheepje. Ons museum is ook vertegenwoordigd op Visit Medemblik, net als onze activiteiten en evenementen. Ook zijn wij met onze activiteiten te vinden op de micro-site www.cultuurmedemblik.nl

Logo van SBB Stagemarkt die een maatschappelijke samenwerking heeft met Oorlogsmuseum Medemblik

SBB – Stagemarkt

We dragen ons maatschappelijke steentje op steeds breder niveau. Sinds 2021 zijn we officieel Erkend Leerbedrijf via SBB – Stagemarkt. In 2021-2022 hebben we 1 stagiair gehad via het Horizon College uit Hoorn en in 2022-2023 mogen we 3 stagiaires verwelkomen waaronder 1 leerling van ROC Amsterdam. Studenten kunnen zich bij ons breed oriënteren en het museum heeft er goede krachten bij, een echte Win-Win!

Logo van Esdégé-Reigersdaal uit Noord-Holland die een maatschappelijke samenwerking heeft met Oorlogsmuseum Medemblik

Esdégé-Reigersdaal

We willen graag een museum vóór en dóór iedereen zijn. Een bezoeker (Lennard) die permanent in de rolstoel zit, gaf na zijn bezoek aan dat het hem erg interessant lijkt om via zijn organisatie Esdégé-Reigersdaal, bij het Oorlogsmuseum mee te helpen. Na een inventariserend gesprek met Lennard en zijn begeleider, hebben we afgesproken dat Lennard vanaf eind 2022 iedere donderdagmiddag komt meehelpen.