Meer dan een museum

Rondleidingen

Veel van de +/- 400 groepen die ons museum op jaarbasis bezoeken kiezen de rondleiding als activiteit voor in hun arrangement.

In dit museum hebben we de Tweede Wereldoorlog opgesplitst in twee thema’s en voor ieder thema is een expositie ontwikkeld: Expositie ‘Weg naar Vrijheid’ gaat over de militaire kant en in Expositie ‘Keuzes in Almersdorp’ gaat het over de burgerlijke kant. Bij iedere expositie hebben we een interactieve rondleiding van 30 minuten ontwikkeld. Vaak kiest een groep ervoor om een Experience Tour in de ene expositie te doen en in de andere expositie de rondleiding.

Er wordt nog niets in rekening gebracht
Klik en ontdek alle mogelijkheden (PDF)

Inhoud activiteit

– Rondleiding 30min ‘Weg naar Vrijheid’ €3 p.p.
– Rondleiding 30min ‘Keuzes in Almersdorp €3 p.p.
– Bij de rondleidingen is er mogelijkheid tot zitten
– Rondleidingen zijn rolstoel toegankelijk
– Groepsprijs vanaf 40 personen is €2,5 per rondleiding

Reserveren kan vanaf 8 personen

De rondleidingen zijn te combineren met onze andere activiteiten voor een leuk en interessant groepsarrangement binnen jullie tijdsplanning en beschikbaar budget!

Impressie

Play Video
Play Video

Omring locatie Lindendael heeft een topuitje gehad!

In november 2022 hebben we met de bewoners van Omringlocatie Lindendael een topuitje gehad in het oorlogsmuseum! Met veel bevlogenheid werden de verhalen verteld, de lunch was goed verzorgd en tot slot werden we met zijn alle met de truck weer terug gebracht naar Hoorn! Schitterend vonden de mensen het allemaal! Nog bedankt mannen het was top!! Groetjes Mirjam Rupert en de bewoners van Lindendael.
Lees verder...
26-01-2023
Mirjam Rupert - Seniorengroepsuitje met ochtend/middagprogramma - 15 personen

Fanatiek aan de bak en veel gelachen met Oud Hollandse spellen & het Improvisatiespel/Hints!

Wij hebben in november een familiedag gehad. Hele dag vermaakt in het museum, leeftijd 23 tot 87 jaar. Rondleiding, escaperoom, rondrit en als toetje Oudhollands spellen en hint. Super leuk om te doen, iedereen fanatiek aan de bak en veel gelachen. Een dikke aanrader.
Lees verder...
03-01-2023
Elina Valkering - Familiedag met dagprogramma - 19 personen

De zaal was heel sfeervol aangekleed, het was een uiterst geslaagd feest!

Op 9 juli 2022 hebben wij ons 40 jarig huwelijk in het Oorlogsmuseum gevierd. De zaal was heel sfeervol aangekleed, de semi-zelfbediening is een prima oplossing en de rondleiding tijdens de middag was een hoogtepunt voor de gasten. Voor ons een uiterst geslaagd feest. Een mooie locatie met veel mogelijkheden om de gasten te vermaken. Met dank aan Lars & Janita en alle vrijwilligers! Peter & Ida
Lees verder...
29-12-2022
Peter & Ida - Feestarrangement voor 40 jarig huwelijk - 51 personen

‘Met elkaar en voor elkaar’, de teambuilding was een groot succes!

De Teambuilding was een groot succes, in deze zetting was het echt teambuildingactiviteit “Met elkaar en voor elkaar.” . Na afloop in het oorlogsmuseum was er de blauwe hap. Het smaakte voortreffelijk. Het enthousiasme van de leiding tijdens de rondleiding maakte de superdag compleet.
Lees verder...
28-12-2022
Henk Vlaming - Bedrijfsuitje Vlaming Groep BV - 48 personen

Supergezellig Feestarrangement gehad met goede verzorging!

Enige tijd terug een verjaardag gevierd. Ondanks meerdere arrangementen/groepen in het museum die dag hebben we het supergezellig gehad mede door het enthousiasme en goede verzorging van het team. Interessante rondleiding gehad die voor sommigen naar meer smaakte om later nog eens terug te komen. Afgesloten met een lekkere broodmaaltijd. Dus, is het druk of rustig? Ga die ervaring aan. En kijk ook eens naar de andere mogelijkheden die het museum te bieden heeft.
Lees verder...
27-12-2022
Tilly Allart - 65e verjaardag met familie overdag - 21 personen

Leuk Avondfeest gehad in het Oorlogsmuseum

Heel leuk feestje gehad in het oorlogsmuseum. De kleine rondleiding was erg leuk. Gasten willen graag terug komen voor een grote rondleiding. Erg gastvrij!
Lees verder...
06-12-2022
Rob van Geffen 60e verjaardag + 25e verjaardag dochter - 80 personen

Fantastisch museum met onze groep bezocht!

Gisteren met groep van elf man het museum bezocht. Wat een fantastisch museum zeg. Super interessante verhalen, waardevolle attributen en voertuigen uit de oorlog. Veel goede info over de oorlogstijd te lezen. Dit museum moet je echt gaan bezoeken, voor je het weet waan je jezelf in die oorlogstijd, heel knap gedaan. Drink en eetgelegenheid top!!! Gewoon doen dus!
Lees verder...
28-08-2022
Jos Breg - Met de vriendengroep het museum bezocht - 11 personen

Personeelsuitje met als verrassing ophalen met Legertrucks!

Wij hebben hier ons personeelsuitje gehad. De dag begon met het ophalen bij het bedrijf met een legertruck. Daarna hebben we de Experience Tour gedaan, wat leerzaam en heel goed in elkaar zat. Terug in de Belevingszaal stonden de borrelhapjes klaar en kon je de borrel halen bij de bar. Na de borrel een wedstrijd roeien in een oorlogsboot, veel hilariteit. Ook nog een rondleiding in het Almerdorp. Met als afsluiting de Blauwe Hap. Rond acht uur werden we weer keurig met de legertruck thuis gebracht. Iedereen heeft genoten, gelachen en veel geleerd. Ontzettend bedankt voor de goede verzorging, alles was tip top voor elkaar. Namens Team Agricentrum van der Kroon
Lees verder...
10-10-2022
Coen van der Kroon - Bedrijfsuitje Agricentrum van der Kroon - 17 personen

Interessante en persoonlijke rondleiding uit passie

Super interessant, informatief en heel interactief de mensen daar vertellen vol passie over hoe mensen en de Soldaten leefde in de oorlog. Opdat wij nooit zullen vergeten hoe dankbaar wij moeten zijn met onze vrijheid!!! Super dank voor jullie enthousiasme!
Lees verder...
05-08-2020
Familie van Rutten - Met een groepje het museum bezocht - 10 personen

Boeiende rondleiding gehad met de groep

Ontzettend leuke dag gehad hier. Heel informatief maar ook voor kinderen erg leuk en makkelijke te behappen door een geweldig in elkaar gezette escaperoom. Daarnaast ook de rondleiding gehad die heel boeiend werd verteld en met veel kennis werd verteld. Wij komen zeker nog een keer terug.
Lees verder...
15-08-2022
Isabella Backer - Met een groep het museum bezocht

Duidelijke en enthousiaste uitleg tijdens Rondleidingen

Het was een mooie leerzame ochtend. Lekker koffie/thee en gebak. Duidelijke uitleg over alles dat met veel enthousiasme werd gebracht. We komen zeker nog eens terug.
Lees verder...
22-10-2022
Hanneke de Boer - Vrijwilligersuitje Rundveemuseum Aartswoud - 20 personen

De interactieve rondleiding én het eten is echt super!

Wat een geweldig museum met vriendelijke vrijwilligers die zich 100% inzetten. Gastvrij werden we ontvangen en de interactieve rondleiding is echt super. Voor de liefhebbers die geïnteresseerd zijn in de oorlog raden wij echt aan een keer te komen kijken. Ook hebben wij er gegeten wat echt uitstekend was. Word gekookt vanuit een echte veldkeuken die in de oorlog is gebruikt. Kortom wij waren zeer enthousiast en een dik compliment naar de vrijwilligers en beheerders.
Lees verder...
30-11-2022
Sandra Arendz - Jongerencentrum The Future Andijk - 11 personen

Aanvraagformulier Rondleidingen: