Meer dan een museum

Familiedag

We zijn trots dat we jaarlijks vele familiedaguitjes mogen verzorgen in Oorlogsmuseum Medemblik!

In het voorgesprek met de organiserende comités, komt vaak naar voren dat ze voor de familiedag écht op zoek zijn naar een dagvulling die voor ieder familielid jong, oud, actievelingen en niet actievelingen, een succes is. Wij hebben bij het ontwikkelen van onze unieke activiteiten tot in detail gekeken dat het voor iedereen interessant en leuk is. We vinden het dan ook mooi dat iedere familiedag en vriendengroep na afloop aangeeft dat ze een onvergetelijke en prachtige doe-dag hebben gehad met elkaar, waarbij de begeleiding en verzorging top was en ze nieuwe dingen hebben geleerd.

Je kunt een arrangement bij ons helemaal naar wens met bouwstenen samenstellen, zodat het past binnen jullie tijdsplanning en budget. Bekijk hiernaast het voorbeeld van een familie-uitje bij ons om inspiratie op te doen.

Er wordt nog niets in rekening gebracht

Klik en ontdek alle mogelijkheden (PDF)

Concept Planning

– 09:30 Ontvangst met koffie/thee & Oorlogstaart
– 10:00 Experience Tour volgens Escaperoom-concept
– 12:00 Uitgebreid Broodtafel Buffet incl. drankjes
– 13:00 Rondrit in Legertrucks met monumentverhaal
– 13:30 Peddelwedstrijd in W.O.II Stormboten
– 14:00 W.O.II Improvisatieshow (Hints/30 seconds)
– 14:30 Oud-Hollandse spellen + drankjes & hapjes
– 16:00 Einde, borrelen óf blijf lekker avondeten

Vanaf €57,50 per persoon

Reserveren kan vanaf 6 t/m 150 personen

Neem contact op óf kom langs om de Familiedag naar jullie wens én binnen budget samen te stellen.

Impressie

Play Video
Play Video

Fanatiek aan de bak en veel gelachen met Oud Hollandse spellen & het Improvisatiespel/Hints!

Wij hebben in november een familiedag gehad. Hele dag vermaakt in het museum, leeftijd 23 tot 87 jaar. Rondleiding, escaperoom, rondrit en als toetje Oudhollands spellen en hint. Super leuk om te doen, iedereen fanatiek aan de bak en veel gelachen. Een dikke aanrader.
Lees verder...
03-01-2023
Elina Valkering - Familiedag met dagprogramma - 19 personen

Heerlijke familiedag gehad, tijd vloog voorbij!

Heerlijke familiedag gehad met ruim 30 personen. Veel geleerd, heerlijk gegeten en heerlijk kunnen bijkletsen in de zaal. Tijd is voorbij gevlogen!
Lees verder...
15-09-2022
Marleen Wijker - Familiedag met middag- & avondprogramma - 29 personen

Iedereen deed fanatiek mee met de Oud Hollandse Spellen!

We hebben een superleuke familie-middag gehad in het Oorlogsmuseum. Na koffie/thee met een oorlogsgebakje deden we de tour volgens escaperoom idee. Daarna een borrel met tussendoor Oudhollandse Spellen. De spellen waren echt een leuke aanvulling! Iedereen deed fanatiek mee. Als afsluiting nog de blauwe hap met ijsbuffet. Wij vonden het allemaal heel goed geregeld.
Lees verder...
27-12-2022
Simone van der Veer - Familiedag met middag- & avondprogramma - 18 personen

Leuk actief programma met activiteiten zoals de Peddelwedstrijd

Overdonderd door dit museum dat met zoveel passie en liefde tot stand is gebracht door vrijwilligers. Alles klopt hier! Het programma is educatief en actief met de peddelwedstrijd, rondrit in legertrucks en met de Experience Escaperoom. Tot slot lekker eten met elkaar. Erg leuk om te doen met collega’s, vrienden, familie. Niets verveelt en niets duurt te lang ook niet voor kinderen.
Lees verder...
28-02-2022
Germaine Hoogeveen - Familiedag met middagprogramma - 21 personen

Prachtige familiedag gehad!

Prachtige familiedag gehad , superleuk !!! Escape room, rondrit legertruck , oudhollandse spelletjes en heerlijk gegeten , echt een aanrader , zulke leuke vrijwilligers, echt top !!
Lees verder...
12-10-2022
Karin Wagemaker - Familiedag met middag- & avondprogramma - 8 personen

Geslaagde dag met familie jong en oud in het museum

Met de hele familie (jong en oud) naar het Oorlogsmuseum in Medemblik voor de experience tour. Opgehaald met legertrucks, dit was al een belevenis. Onderweg naar Medemblik stil gestaan bij oorlogsmonumenten. Op locatie in Medemblik een goed verzorgde lunch en hierna verschillende activiteiten. Als afsluiting een echt leger maal en weer terug naar huis met de trucks. We hebben genoten. Hartelijk bedankt voor de goede verzorging.
Lees verder...
05-04-2022
Ingrid Stapel 30-jarig huwelijk met dagprogramma - 31 personen

Geslaagde familiedag voor jong en oud!

Op 24 september familiedag gehad in dit prachtige museum, voor jong en oud is het fantastisch om te zien, hoe ze in die tijd leefden, en de oorlog zijn doorgekomen. We werden opgehaald door twee trucks waar de familie een rondrit maakte door Medemblik, dat vonden velen onder ons al heel indrukwekkend. We werden warm onthaald door Lars en de andere vrijwilligers. De experience route gedaan, waar we letters bij elkaar moesten zoeken, aan het eind als je het goed had gedaan een woord kwam, in ons groepje was het nog even puzzelen, toch uiteindelijk gevonden. Daarna gingen we gezellig borrelen met elkaar, om 17:00 uur stond de Blauwe hap, voor ons klaar, met de uitleg hoe ze aan die naam gekomen zijn, daarna nog genoten van het ijsbuffet, dan komt er ook weer een einde aan deze middag/avond. Nadat de familie weer in de trucks zijn terug gebracht naar huis, hebben we alleen maar lof gekregen, hoe we dit georganiseerd hadden. Uiteraard zonder de medewerkers van dit prachtige museum, hadden wij dit zelf niet zo gekregen. Nogmaals alle dank hiervoor, raadt het aan als u ook wat te organiseren heeft, verjaardag, huwelijk, of zomaar een bezoek te brengen. Voor groot en klein is er iets te doen, zo houden we de verhalen over de eerste en tweede oorlog in stand!
Lees verder...
28-09-2022
Reina Beglinger - Familiedag met middag- & avondprogramma - 20 personen

Interessante en persoonlijke rondleiding uit passie

Super interessant, informatief en heel interactief de mensen daar vertellen vol passie over hoe mensen en de Soldaten leefde in de oorlog. Opdat wij nooit zullen vergeten hoe dankbaar wij moeten zijn met onze vrijheid!!! Super dank voor jullie enthousiasme!
Lees verder...
05-08-2020
Familie van Rutten - Met een groepje het museum bezocht - 10 personen

Aanvraagformulier: Familiedag