Meer dan een museum

Oud Hollandse spellen

Gezellig en competitief verschillende Oer-Hollandse spellen doen, net zoals dat vroeger gebeurde bij de bevrijdingsspelen na de bevrijding!

Jullie mogen in zelfgevormde groepjes gaan rouleren door de spellen. Onderdelen zijn bijvoorbeeld sjoelen op de 5M bak, blikgooien, ringwerpen, toren bouwen, knikkerspel en nog meer. Gewoon even lekker ongedwongen bezig zijn met elkaar, terwijl jullie ondertussen (als extra bij te boeken optie) kunnen genieten van drankjes en lekkere borrelhapjes! Vooraf worden de spelregels uitgelegd. De Oud-Hollandse spellen zetten we voor jullie neer in de gezellige en sfeervolle Bevrijdingszaal met vrolijke jaren ’40 muziek op de achtergrond.

Er wordt nog niets in rekening gebracht
Klik en ontdek alle mogelijkheden (PDF)

Inhoud activiteit

– We plannen vaak zo’n 1 – 1,5 uur in, €5 p.p.
– Geschikt voor groepen van 4 tot 150 personen
– Voor iedere groepssamenstelling is dit genieten
– Lekker ongedwongen bezig zijn met elkaar
– Optie voor de winnaar: zakje Oud-Hollandse snoep €2

Reserveren kan vanaf 4 personen

De Oer-Hollandse spellen zijn te combineren met onze andere activiteiten voor een leuk en interessant teamarrangement binnen jullie tijdsplanning en beschikbare budget!

Impressie

Een onvergetelijke dag waarbij je lekker bezig bent!

Vorige week vierden wij de 70e verjaardag van mijn vrouw El. We hadden ruime tijd vooraf besproken wat er mogelijk was en hoe we de dag zouden invullen. Uiteindelijk werd het een perfecte dag. Het was een interessant, leerzaam en ongedwongen programma. Tussendoor een hapje en een drankje. Alles dik in orde. Na een mooie rit met de legertrucks, zijn we onder het genot van een borrel lekker bezig geweest met de Oud Hollandse spelletjes en tot slot lekker genoten van het aangeklede ‘blauwe hap’ buffet. Dat was de afsluiting van een geslaagde dag. Zéker een aanrader voor iedereen die iets te vieren heeft maar niet alleen op een stoel wil blijven zitten. Lars, Heidi en het héle team… Hartelijk dank voor de onvergetelijke dag.
Lees verder...
28-01-2023
Jan & El - 70e verjaardagsfeest - 25 personen

Fanatiek aan de bak en veel gelachen met Oud Hollandse spellen & het Improvisatiespel/Hints!

Wij hebben in november een familiedag gehad. Hele dag vermaakt in het museum, leeftijd 23 tot 87 jaar. Rondleiding, escaperoom, rondrit en als toetje Oudhollands spellen en hint. Super leuk om te doen, iedereen fanatiek aan de bak en veel gelachen. Een dikke aanrader.
Lees verder...
03-01-2023
Elina Valkering - Familiedag met dagprogramma - 19 personen

Iedereen deed fanatiek mee met de Oud Hollandse Spellen!

We hebben een superleuke familie-middag gehad in het Oorlogsmuseum. Na koffie/thee met een oorlogsgebakje deden we de tour volgens escaperoom idee. Daarna een borrel met tussendoor Oudhollandse Spellen. De spellen waren echt een leuke aanvulling! Iedereen deed fanatiek mee. Als afsluiting nog de blauwe hap met ijsbuffet. Wij vonden het allemaal heel goed geregeld.
Lees verder...
27-12-2022
Simone van der Veer - Familiedag met middag- & avondprogramma - 18 personen

Prachtige familiedag gehad!

Prachtige familiedag gehad , superleuk !!! Escape room, rondrit legertruck , oudhollandse spelletjes en heerlijk gegeten , echt een aanrader , zulke leuke vrijwilligers, echt top !!
Lees verder...
12-10-2022
Karin Wagemaker - Familiedag met middag- & avondprogramma - 8 personen

Super partijtje met patat in legertruck voor zoon

Wat een super partijtje heeft mijn zoon gehad (9 jaar). Alles was goed verzorgd. De opdrachten bij de escaperoom waren educatief en toch niet te moeilijk. Daarna de Oudhollandse spelletjes en als top afsluiting patat eten in de laadbak van een legervoertuig. Super behulpzaam en vriendelijke vrijwilligers die er zijn. Iedereen heeft genoten en we komen zeker nog eens terug!
Lees verder...
17-09-2022
Carry Boschma - Kinderfeestje voor zoon van 9 jaar - 9 personen

Aanvraagformulier: Oud Hollandse spellen