Meer dan een museum

Fonds op naam

Een Fonds op Naam is het beste te zien als een goed doel binnen een goed doel. Een particulier, bedrijf, stichting, familie of goeden doelenclub, iedereen kan bij leven of via een testament een Fonds op Naam oprichten. De naam van het fonds bepaal je zelf, net als de doelstelling zodat je structureel bijdraagt aan thema’s die jij belangrijk vindt. Deze thema’s binnen Oorlogsmuseum Medemblik kunnen bijvoorbeeld zijn: educatie, onderzoek, collectie, presentatie en faciliteiten voor een speciale doelgroep.

Het voordeel van een Fonds op Naam is, dat het ook anoniem mag zijn, er geen aparte stichting opgericht hoeft te worden, er geen bestuursleden benodigd zijn en dit alles dus tijd, geld en administratie scheelt. De doelen die je aan je eigen Fonds op Naam wilt kenmerken moeten wel passen binnen de maatschappelijke doelen van Oorlogsmuseum Medemblik.

Een Fonds op Naam oprichten
Een Fonds op Naam oprichten bij Oorlogsmuseum Medemblik kan vanaf een bedrag van €25.000,-. Dit kan met
een schenking (via een eenmalige gift of een periodieke schenking), maar ook via het testament.

Het opzetten van een Fonds op naam gaat als volgt:
1. Het begint met een kennismakingsgesprek met Sietske Rustenburg, zij is één van de twee oprichters van het museum en vrijwillig relatiemanager bij Oorlogsmuseum Medemblik.
2. Zij kijkt samen met jou welke maatschappelijke doelen binnen Oorlogsmuseum Medemblik aansluiten bij jouw interesses en wensen.
3. Je kiest zelf een naam voor jouw fonds en we bepalen samen de looptijd.
4. Het Fonds op Naam wordt notarieel vastgelegd.
5. Oorlogsmuseum Medemblik start, in goed overleg met jou, met het beheren van het fonds en de besteding van het geld.
6. Als je wilt, houden we je op de hoogte van de voortgang van het project en van de resultaten.

Contact

Persoonlijk advies:

Ben je geïnteresseerd in het geven van een schenking? Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Sietske Rustenburg.
Email: sietske@oorlogsmuseummedemblik.nl
Telefoonnummer: 0613154777

Sietske is één van de twee oprichters van Oorlogsmuseum Medemblik en is vrijwilliger relatiemanager waarbij ze graag met u meedenkt in uw wensen en ideeën.

Sietske Rustenburg oprichter van Oorlogsmuseum Medemblik en adviseur bij schenkingen, legaten, erfstellingen en fonds op naam