Meer dan een museum

Het was zeer geslaagd! Voor alle creatievelingen een echte aanrader!

Wat hebben we een fantastische Workshop Houtbranden op een borrelplank gehad onder leiding van Rèzlin bij het Oorlogsmuseum in Medemblik! Op enthousiaste en praktische wijze leerden we de eerste kneepjes van het vak houtbranden. Rèzlin legt op een prettige manier uit en zorgt voor veel inspiratie en tips. We kozen deze workshop voor mijn zus uit als één van de activiteiten voor een Bride to be én Babyshower dag. Het was zeer geslaagd! Voor alle creatievelingen een echte aanrader! Het contact met Lars Rustenburg was ook ontzettend prettig. Eén van onze groep heeft coeliakie en het was geen probleem voor het Oorlogsmuseum om daar rekening mee te houden! Op aanvraag konden we zelfs allemaal van glutenvrije hapjes genieten, zodat we solidair waren met deze persoon. Ontzettend fijn! Eerder ben ik twee keer met een andere groep al langs geweest in dit museum. Het is ontzettend bijzonder om te zien hoeveel zorg en energie de organisatie heeft gestoken in het museum en met hoeveel kennis zij spreken over de Tweede Wereldoorlog en over wat de oorlog heeft betekend voor de omgeving West-Friesland. We hebben als volwassen groep beide Experience tours gedaan. Alles was tip top geregeld en reuze interessant. Op een boeiende manier word je door de teksten, video’s of de uitleg van één van de organisatoren geleid. Het is echt de moeite waard, voor jong en oud! Vast tot kijk!
Lees verder...
17-7-2023
Babs Rinkel - Bride to be & Babyshower uitje - 5 personen

De combinatie escaperoom achtige opdrachten met praktisch zelf in een invasieboot/truck is goud!

Op excursie met LWOO-bkgt 1 en 2 van Driestar Leiden. Het was een gezellige, leerzame dag. Alles was goed georganiseerd, we voelden ons welkom en de leerlingen hebben veel van de boodschap meegekregen. De combinatie escaperoom achtige opdrachten met praktisch zelf in een invasieboot/truck is goud. Hartelijk dank!
Lees verder...
23-03-2023
Nelly Yeboah-Hotting - Driestar College uit Leiden

Werkelijk waar een van de beste uitjes die ik in de 6 jaar werken op deze MBO school heb gedaan!

Het was werkelijk waar een van de beste uitjes die ik in de 6 jaar werken op deze MBO school heb gedaan met de studenten. Opleiding Kind & Educatie. Het sloot echt precies aan bij onze vraag. Hoe Lars de koppeling met het werkveld maakte was echt heel goed en maakte het écht compleet. Erg vriendelijke chauffeurs. Laten we binnenkort evalueren. Ik kijk graag hoe we de samenwerking nog kunnen versterken om ieder jaar met de tweedejaars te komen.
Lees verder...
11-3-2023
Yentle Gootjes - Nova College uit Hoofddorp

Het fijne van het museum is, is dat het goed toegankelijk is voor mensen in een rolstoel.

Gistermiddag heb ik samen met mijn familie het oorlogsmuseum bezocht. Een van de familieleden zit in een rolstoel. Het fijne van het museum is, is dat het goed toegankelijk is voor mensen in een rolstoel. We werden geattendeerd op het feit dat er ook een lift aanwezig was, zodat wij allemaal de beleving van het museum goed konden ervaren. Bij binnenkomst, neemt de achtergrondmuziek je meteen mee naar een andere tijd. De opbouw en de exposities spreken zeer tot de verbeelding en je krijgt een goed beeld en duidelijke informatie, door middel van informatie borden en uiteraard alle uitgestalde attributen, zoals vrachtwagens, boten en dergelijke, maar ook kan je zien en beleven hoe men vroeger leefde. We hebben een hele leuke middag gehad.
Lees verder...
14-03-2023
Joset Fit - Groepsbezoek 5 personen waarvan 1 met rolstoel

Ik vind jullie initiatief zo mooi, om het mee te helpen ondersteunen ben ik vriend geworden!

Ik heb besloten vriend te worden omdat ik jullie initiatief zo mooi vindt en jullie bewaren nu ook de nalatenschap van het voormalig oorlogsmuseum in Midwoud. Misschien wil ik in de toekomst wel vrijwilliger in het museum worden. Momenteel heb ik het daar nog te druk daarvoor.
Lees verder...
17-02-2023
Roelof Jan Zilver - 1e vriend van het Oorlogsmuseum

Agendapunt:

Lezing

06-09-2024
Op vrijdag 6 september 2024 zal Lucas van der Hoeven een lezing geven over de historie van het RAF-Dutch squadron 320, waarbij hij het verhaal vertelt van zijn familielid, luitenant Joost Sluis. De...

Agendapunt:

Monumententour

08-09-2024
Ontdek de geschiedenis op een unieke manier tijdens onze monumententour op 8 september*! Stap aan boord van een W.O.II Legertruck en laat je meenemen langs 7 bijzondere Tweede Wereldoorlog monument...

Oorlogsmuseum Medemblik

Meer dan een museum!

In Oorlogsmuseum Medemblik kun je zowel de burgerlijke kant als de militaire kant van de Tweede Wereldoorlog ontdekken. Dit kun je doen door zelf rond te kijken, maar ook door de Experience Tours volgens Escaperoom-concept te beleven, om zo op een interactieve manier de geschiedenis van dichterbij te ontdekken. Daarnaast kun je in dit museum nog veel meer beleven zoals unieke arrangementen die geschikt zijn voor iedere groepssamenstelling. Ook verzorgen we lezingen, wordt er iedere maand een film vertoond met Filmhuis Medemblik en doen we mee met meer als 10 evenementen per jaar. Dit alles kun je in de gaten houden via onze agenda en de maandelijkse Nieuwsbrief waar je voor kunt inschrijven.