Meer dan een museum

Het was zeer geslaagd! Voor alle creatievelingen een echte aanrader!

Wat hebben we een fantastische Workshop Houtbranden op een borrelplank gehad onder leiding van Rèzlin bij het Oorlogsmuseum in Medemblik! Op enthousiaste en praktische wijze leerden we de eerste kneepjes van het vak houtbranden. Rèzlin legt op een prettige manier uit en zorgt voor veel inspiratie en tips. We kozen deze workshop voor mijn zus uit als één van de activiteiten voor een Bride to be én Babyshower dag. Het was zeer geslaagd! Voor alle creatievelingen een echte aanrader! Het contact met Lars Rustenburg was ook ontzettend prettig. Eén van onze groep heeft coeliakie en het was geen probleem voor het Oorlogsmuseum om daar rekening mee te houden! Op aanvraag konden we zelfs allemaal van glutenvrije hapjes genieten, zodat we solidair waren met deze persoon. Ontzettend fijn! Eerder ben ik twee keer met een andere groep al langs geweest in dit museum. Het is ontzettend bijzonder om te zien hoeveel zorg en energie de organisatie heeft gestoken in het museum en met hoeveel kennis zij spreken over de Tweede Wereldoorlog en over wat de oorlog heeft betekend voor de omgeving West-Friesland. We hebben als volwassen groep beide Experience tours gedaan. Alles was tip top geregeld en reuze interessant. Op een boeiende manier word je door de teksten, video’s of de uitleg van één van de organisatoren geleid. Het is echt de moeite waard, voor jong en oud! Vast tot kijk!
Lees verder...
17-7-2023
Babs Rinkel - Bride to be & Babyshower uitje - 5 personen

De combinatie escaperoom achtige opdrachten met praktisch zelf in een invasieboot/truck is goud!

Op excursie met LWOO-bkgt 1 en 2 van Driestar Leiden. Het was een gezellige, leerzame dag. Alles was goed georganiseerd, we voelden ons welkom en de leerlingen hebben veel van de boodschap meegekregen. De combinatie escaperoom achtige opdrachten met praktisch zelf in een invasieboot/truck is goud. Hartelijk dank!
Lees verder...
23-03-2023
Nelly Yeboah-Hotting - Driestar College uit Leiden

Werkelijk waar een van de beste uitjes die ik in de 6 jaar werken op deze MBO school heb gedaan!

Het was werkelijk waar een van de beste uitjes die ik in de 6 jaar werken op deze MBO school heb gedaan met de studenten. Opleiding Kind & Educatie. Het sloot echt precies aan bij onze vraag. Hoe Lars de koppeling met het werkveld maakte was echt heel goed en maakte het écht compleet. Erg vriendelijke chauffeurs. Laten we binnenkort evalueren. Ik kijk graag hoe we de samenwerking nog kunnen versterken om ieder jaar met de tweedejaars te komen.
Lees verder...
11-3-2023
Yentle Gootjes - Nova College uit Hoofddorp

Het fijne van het museum is, is dat het goed toegankelijk is voor mensen in een rolstoel.

Gistermiddag heb ik samen met mijn familie het oorlogsmuseum bezocht. Een van de familieleden zit in een rolstoel. Het fijne van het museum is, is dat het goed toegankelijk is voor mensen in een rolstoel. We werden geattendeerd op het feit dat er ook een lift aanwezig was, zodat wij allemaal de beleving van het museum goed konden ervaren. Bij binnenkomst, neemt de achtergrondmuziek je meteen mee naar een andere tijd. De opbouw en de exposities spreken zeer tot de verbeelding en je krijgt een goed beeld en duidelijke informatie, door middel van informatie borden en uiteraard alle uitgestalde attributen, zoals vrachtwagens, boten en dergelijke, maar ook kan je zien en beleven hoe men vroeger leefde. We hebben een hele leuke middag gehad.
Lees verder...
14-03-2023
Joset Fit - Groepsbezoek 5 personen waarvan 1 met rolstoel

Ik vind jullie initiatief zo mooi, om het mee te helpen ondersteunen ben ik vriend geworden!

Ik heb besloten vriend te worden omdat ik jullie initiatief zo mooi vindt en jullie bewaren nu ook de nalatenschap van het voormalig oorlogsmuseum in Midwoud. Misschien wil ik in de toekomst wel vrijwilliger in het museum worden. Momenteel heb ik het daar nog te druk daarvoor.
Lees verder...
17-02-2023
Roelof Jan Zilver - 1e vriend van het Oorlogsmuseum

Rezlin en haar collega's hielpen ons goed zodat iedereen met een mooi werkstuk naar huis ging!

Wij Agrarische Vrouwen Wieringen/Wieringermeer hebben bij jullie een workshop houtbranden en glas graveren gedaan. We werden heel hartelijk ontvangen met koffie/thee en heerlijke cakejes en chocolaatjes. Na enige uitleg mochten we eerst oefen voor we voor het echte werk gingen. Iedereen was erg enthousiast en tijdens ons werk kregen we weer wat te drinken met wat lekkers. Rèzlin en haar mede collega’s hielpen ons goed, zodat iedereen met een mooi werkstuk naar huis ging. En de locatie was natuurlijk ook fantastisch. Dank jullie wel en veel succes met het voortzetten van jullie dankbare werk.
Lees verder...
21-1-2023
Mary Bos - Agrarische Vrouwen Wieringermeer - 20 personen

Wij en al onze vrienden en familie hebben een leuk avondfeest beleeft!

Wij hebben gisteravond een feestje gevierd met 30 mensen die ons lief zijn. Dit omdat wij allebei de leeftijd hebben bereikt van 75 jaar. Het was in 1 woord geweldig! De locatie erg sfeervol , de 3 mensen die ons voorzagen van drankje en hapje waren geweldig , de hele avond verliep soepel en gezellig. Onze dank hiervoor. Wij en al onze vrienden en familie vonden het super.
Lees verder...
14-01-2023
Jan & Jannie - Avondfeest voor hun 75e verjaardagen - 30 personen

Zowel het Museumbezoek als de W.O.II lezingen zijn zeer boeiend!

De escape room met een groep volwassenen gedaan. Was daarna zo enthousiast dat ik mijn buurmeisje van 11 heb meegenomen en hetzelfde heb gedaan. Ze had vooraf wat angst voor oorlogsbeelden, maar tijdens de “dorp-escape room” krijg je daar niks van mee. Ze was razend enthousiast en heeft veel opgestoken. De lezingen zijn fascinerend en meeslepend. Mensen vertellen er hun eigen (familie-)ervaringen of er zijn deskundigen of fanatieke hobbyisten die met beeld en geluid van begin tot eind boeien. Een MUST om naar toe te gaan voor inwoner en toerist. En dus ook voor kinderen! Medemblik mag hier trots en moet hier zuinig op zijn!
Lees verder...
25-01-2023
Pascal Schaap - Museum- & lezingbezoeker

Een onvergetelijke dag waarbij je lekker bezig bent!

Vorige week vierden wij de 70e verjaardag van mijn vrouw El. We hadden ruime tijd vooraf besproken wat er mogelijk was en hoe we de dag zouden invullen. Uiteindelijk werd het een perfecte dag. Het was een interessant, leerzaam en ongedwongen programma. Tussendoor een hapje en een drankje. Alles dik in orde. Na een mooie rit met de legertrucks, zijn we onder het genot van een borrel lekker bezig geweest met de Oud Hollandse spelletjes en tot slot lekker genoten van het aangeklede ‘blauwe hap’ buffet. Dat was de afsluiting van een geslaagde dag. Zéker een aanrader voor iedereen die iets te vieren heeft maar niet alleen op een stoel wil blijven zitten. Lars, Heidi en het héle team… Hartelijk dank voor de onvergetelijke dag.
Lees verder...
28-01-2023
Jan & El - 70e verjaardagsfeest - 25 personen

Workshop Houtbranden echt ontzettend leuk om te doen!

Leuke gastvrouw. Mooie gevarieerde resultaten bij het houtbranden. Lunch was lekker en ruim voldoende. Echt ontzettend leuk om te doen!
Lees verder...
28-01-2023
Sandra Sierkstra - Vriendengroep - 9 personen

Omring locatie Lindendael heeft een topuitje gehad!

In november 2022 hebben we met de bewoners van Omringlocatie Lindendael een topuitje gehad in het oorlogsmuseum! Met veel bevlogenheid werden de verhalen verteld, de lunch was goed verzorgd en tot slot werden we met zijn alle met de truck weer terug gebracht naar Hoorn! Schitterend vonden de mensen het allemaal! Nog bedankt mannen het was top!! Groetjes Mirjam Rupert en de bewoners van Lindendael.
Lees verder...
26-01-2023
Mirjam Rupert - Seniorengroepsuitje met ochtend/middagprogramma - 15 personen

Rabobank huurt vergaderzaal: ''Een super locatie om het eens op een andere manier te doen!''

Vergaderen op kantoor kan altijd. Maar soms zoek je een locatie die wat meer bij de setting past of wat meer creativiteit oproept. Met de ledenraad van Rabobank zochten we een locatie in West-Friesland, om met 36 personen bij elkaar te komen, te vergaderen en te netwerken. Vanwege een donatie uit ons Coöperatiefonds aan het Oorlogsmuseum, was onze keuze snel gemaakt. Midden tussen legervoertuigen hadden we tafels en stoelen laten opstellen. Een super locatie om het eens op een andere manier te doen. Lars en zijn team waren enorm gastvrij. Vooraf hebben we een smakelijke xxx-hap gegeten met de hele groep, Inrichting was zoals gewenst, koffie en thee keurig geserveerd en Lars gaf zelfs een inspirerend openingsverhaal om onze leden welkom te heten. De inzet van de vrijwilligers bij dit museum was enorm servicegericht en geen enkele vraag was te veel. Naast een geslaagde vergadering hebben we onze leden direct kunnen laten kennismaken met een van de maatschappelijke projecten die wij ondersteunen.
Lees verder...
24-01-2023
Mariëlle – Ledenraadsvergadering Rabobank - 36 personen

Fanatiek aan de bak en veel gelachen met Oud Hollandse spellen & het Improvisatiespel/Hints!

Wij hebben in november een familiedag gehad. Hele dag vermaakt in het museum, leeftijd 23 tot 87 jaar. Rondleiding, escaperoom, rondrit en als toetje Oudhollands spellen en hint. Super leuk om te doen, iedereen fanatiek aan de bak en veel gelachen. Een dikke aanrader.
Lees verder...
03-01-2023
Elina Valkering - Familiedag met dagprogramma - 19 personen

Met de Monumententour hoor je indrukwekkende verhalen uit je eigen omgeving

Ter ere van ons 50-jarig huwelijk hebben we met onze kinderen en kleinkinderen de monumententour gedaan. We zijn gestart met een korte rondleiding door het museum. Na een kop koffie en een heerlijk stuk appelgebak stapten we in een echte legertruck, die ons langs verschillende oorlogsmonumenten in de omgeving van Medemblik reed. Nu komen we zelf uit deze omgeving, maar van veel monumenten wisten we het bestaan niet af. Indrukwekkend om te horen wat er zich in Wereldoorlog II heeft afgespeeld. Mooi om te zien en te horen hoe enthousiast de vrijwilligers van het museum zijn. Zij weten erg veel van de geschiedenis af en kunnen daarover boeiend vertellen. We hebben allemaal, van jong tot oud, genoten van dit bijzondere uitje.
Lees verder...
5-1-2023
Echtpaar Kloosterman - 50-jarig huwelijksfeestje - 9 personen

Ik ben met veel plezier vrijwilliger bij het museum!

Sinds september 2021 ben ik vrijwilliger bij het museum, met veel plezier. Na een familiedag besloot ik ook lid te worden van het team, een leuke, enthousiaste groep vrijwilligers. Ik word blij van het werken met bezoekers, ze iets bijbrengen en een lach op hun gezicht bezorgen. Met de ruime keuze uit verschillende activiteiten voor alle leeftijden en de bijzondere inrichting van het museum lukt dit iedere keer weer.
Lees verder...
31-12-2022
Myrthe Dekkers - Vrijwilliger bij het museum sinds 2021

Oorlogsmuseum haalt interessante sprekers binnen

Samen met een vriend naar de lezing van Hans Nauta geweest over de Luchtoorlog boven West Friesland. Dit was heel interessant en er kwam zeer veel detail informatie voorbij met bijvoorbeeld unieke foto’s, die je normaal niet te zien krijgt. Het Oorlogsmuseum had een goede keuze gemaakt deze spreker binnen te halen.
Lees verder...
31-12-2022
Chris Dijkshoorn - Bezoeker van de lezing samen met een vriend

Ik loop mijn MBO stage bij een gezellig team waar ik veel leer

Ik loop hier stage voor mijn mbo stage bij het roc en word hartstikke top onderwezen door een gezellig en stark team!
Lees verder...
29-12-2022
Xanto Kohlbrugge - Stagiair van ROC Amsterdam

Leuke avond gehad in Filmhuis Medemblik met Oorlogsfilm The Dirty Dozen

Hallo, wij hebben een leuke avond gehad bij het filmhuis! The dirty dozen is echt een klasieker met telly sevallas en charles bronson die ook in once upon a time in the west speelt. Vooraf mooie uitleg gehad over het museum in het restaurant met een lekker bakkie koffie erbij!
Lees verder...
29-12-2022
Zeger Wijdenes - Bezoeker van het Filmhuis

Filmhuis Medemblik in het Oorlogsmuseum is een echte aanrader!

Een gezellige en gemoedelijke sfeer in het oorlogsmuseum. Voor de film Midway hebben wij een heerlijke blauwhap gegeten en wat gedronken. Daarna de film was een indrukwekkende film. De zaal is knus de stoelen wat hard maar gelukkig kun je genoeg kussens nemen om op te zitten. Het is echt een aanrader om een avondje filmhuis Medemblik te bezoeken.
Lees verder...
29-12-2022
Margret van Dijk - Bezoeker van het Filmhuis

Genoten van Verjaardagsfeest met fanatieke Peddelbotenrace!

Afgelopen september heb ik mijn verjaardagsfeest gehouden in het Oorlogsmuseum. Leuk onderdeel van het arrangement was de peddelbotenrace. We waren in 2 teams verdeeld en streden in 2 peddelboten tegen elkaar. Nadat we een parcours hadden afgelegd over het water ging het erom welk team als eerste de peddels opgeruimd had en de reddingsvesten uitgetrokken had en de sirene liet afgaan. Of je helemaal droog blijft ligt aan je medestrijders en tegenstanders. Erg leuk om te doen.
Lees verder...
29-12-2022
Chris Nooij - Een feestarrangement in het museum - 21 personen

De zaal was heel sfeervol aangekleed, het was een uiterst geslaagd feest!

Op 9 juli 2022 hebben wij ons 40 jarig huwelijk in het Oorlogsmuseum gevierd. De zaal was heel sfeervol aangekleed, de semi-zelfbediening is een prima oplossing en de rondleiding tijdens de middag was een hoogtepunt voor de gasten. Voor ons een uiterst geslaagd feest. Een mooie locatie met veel mogelijkheden om de gasten te vermaken. Met dank aan Lars & Janita en alle vrijwilligers! Peter & Ida
Lees verder...
29-12-2022
Peter & Ida - Feestarrangement voor 40 jarig huwelijk - 51 personen

De Monumententour over de lokale geschiedenis was erg interessant!

Met ooms en neven dag de monumententour gedaan wat erg interessant was. Stukje geschiedenis in en door West Friesland!
Lees verder...
29-12-2022
Joris Lakenman - Ooms en Nevendag met leuk programma - 11 personen

De lezingen zijn goed georganiseerd en zeer leerzaam!

We zijn al een paar keer bij een lezing geweest. De lezingen zijn goed georganiseerd en zeer leerzaam. Iedereen die iets heeft met de tweede wereldoorlog kan ik dit zeer aanbevelen.
Lees verder...
29-12-2022
Henk Bartels - Bezoeker van de lezing

Als Cateringvrijwilliger geniet ik ervan als ik bezoekers zie genieten!

Ik ben als vrijwilliger betrokken bij het Oorlogsmuseum, waarbij ik zorg voor het eten bij grote groepen. Blauwe hap, maar ook soep met een broodmaaltijd. Ik ben in contact gekomen met het museum door mijn, inmiddels overleden schoonzoon, die ook vrijwilliger was. Ook vind ik het leuk om mee te gaan met de herdenkingsvereniging Pontoon Group en zorg dan ook voor het eten. Ik geniet ervan als ik bezoekers zie genieten.
Lees verder...
29-12-2022
Gerard Kuiper - Vrijwilliger bij het museum sinds 2022

Iedereen deed fanatiek mee met het W.O.II Improvisatiespel!

Wij hebben een hele mooie familiedag gehad. De Experience Tour wat super mooi in elkaar is gezet en eruit ziet, het spel element in groepjes en bovenal zeer leerzaam! Het Improvisatiespel in het theater wat maakte dat iedereen fanatiek mee heeft gedaan onder goede leiding. De rondrit in de WOll truck. En daarnaast zijn we innerlijk ook goed verzorgd met de traditionele gerechten van die tijd. Ze hebben iets moois en educatiefs neergezet en de passie en enthousiasme straalt ervan af. Zeer zeker een aanrader !!!
Lees verder...
29-12-2022
Margreet Nieuweboer - Familiedag met middag- & avondprogramma - 21 personen

Tijdens 75e verjaardagsfeest peddelen of hun leven er vanaf hing!

Om mijn 75e verjaardag te vieren had ik met een groep van ongeveer 25 mensen het museum als feestlokatie besproken. Onderdeel van het afwisselende en boeiende geheel was het varen in kleine houten landingsboten, die ooit ook gebruikt werden om drijvende bruggen te ondersteunen. Lars heeft veel boten liggen en we hadden er een stuk of vijf in gebruik. De bedoeling was om naar een brug te varen en weer terug. Hier werd een wedstrijd van gemaakt. Niet iedereen kon er meer aan mee doen, maar toch waren zowel opa’s en oma’s van tegen de tachtig als kleinkinderen aan het peddelen of hun leven er van af hing. Iedereen had de grootste lol en we kregen er diverse enthousiaste commentaren over naderhand. De dag werd afgesloten met een nasimaaltijd, “de Blauwe Hap”, die voor de enkele vegetariërs onder ons werd aangepast.
Lees verder...
29-12-2022
Rik de Vries - Verjaardagsarrangement 75 jaar - 25 personen

Mooie avond gehad met de Oorlogsfilm Midway in Filmhuis Medemblik

Met vrienden de film ” Midway” gezien in het filmhuis Medemblik verbonden aan het oorlogsmuseum. We hebben genoten ook van de bioscoop ingericht als in de 40er jaren. Voorafgaand aan de film heerlijk gegeten van de ‘blauwe hap” in het oorlogsmuseum. Mooie avond in een unieke omgeving en in een gemoedelijke sfeer met vriendelijke mensen.
Lees verder...
29-12-2022
Pierre van der Thiel - Bezoeker van het Filmhuis

De lezing was een goed verzorgde avond en zeker voor herhaling vatbaar!

Op 1 juli heb ik samen met 2 kennissen de lezing ” luchtoorlog boven West-Friesland” bezocht. Deze zeer interessante lezing werd gegeven door Hans Nauta, die zich hier al ruim 35 mee bezig houdt. Was een mooie en goed verzorgde avond in een mooie authentieke omgeving. Geweldig was ook, dat er tijdens het vertellen van een gebeurtenis, een ooggetuige hiervan aanwezig was. Kortom een topavond gehad en zeker voor herhaling vatbaar!!
Lees verder...
02-07-2022
André Meulemans - Bezoeker van de lezing

Mijn eerste bezoek beviel zo goed, dat ik er een halfjaar later mijn verjaardag heb gevierd!

Voor het jaarlijks uitje van mijn leesclub kwamen we bij het Oorlogsmuseum Medemblik uit. De info op de site zag er aantrekkelijk uit, vandaar. Maar wat we die dag zagen, hoorden, beleefden hadden we niet kunnen bedenken. De tour met opdrachten door het dorp, de aankleding, de zichtbare professionaliteit waarbij alles neergezet is, de mensen die er werken. Fantastisch! Met mijn leesclub deden we ook de workshop glas graveren. Echt superleuk en gezellig. De theeglazen gebruiken we nog dagelijks. Mijn enthousiasme was zo groot dat ik een halfjaar later mijn verjaardag met het gezin in het Oorlogsmuseum heb gevierd. Weer met een goed verzorgde lunch. Nu geen glas graveren, maar wel de Experience Tour met soldaat Jimmy. Mijn gezin nam mijn enthousiasme voor het museum snel over. Superleuke dag weer. Gelukkig, want dat vind ik echt: het Oorlogsmuseum in Medemblik moet je zien en ondergaan. Doen!
Lees verder...
28-12-2022
Ina Hollander - 2x met een groep het museum bezocht

Als vrijwilligster help ik mee als chauffeuse op de legertrucks!

Een erg leuk en interactief museum dat je op een originele wijze de geschiedenis laat ervaren. Inmiddels ben ik daar ook vrijwilligster en help ik mee als chauffeuse op de gmc vrachtwagens die ingezet worden voor rondritten.
Lees verder...
28-12-2022
Franciska Kuiper - Vrijwilligster bij het museum sinds 2022

Een geweldige plek om stage te lopen!

Een fantastische plek met leuke mensen die passie hebben voor het museum en de geschiedenis. Een geweldige plek om stage te lopen zelf loop ik er ook stage voor mijn horizon college opleiding.
Lees verder...
27-12-2022
Milan Beekveldt - Stagiair van het Horizon College in Hoorn

Leerlingen interactief op missie met lesprogramma in museum

Wat een verrassing dit museum. Ik ben onder de indruk van hoe interactief mijn leerlingen op missie zijn geweest. Een fantastisch voorbeeld van hoe we jonge mensen betrokken houden bij ons verleden en het heden. Er is een passende sfeer neergezet met trucks, wagon, mobiele brug en nog heel veel meer attributen die meehelpen om de beleving tot stand te krijgen. Mooie opdrachten in ” de weg naar de vrijheid” . Goed concept en zeker een aanrader.
Lees verder...
15-05-2022
Ellen Steverink - Tabor College, d'Ampte uit Hoorn

De kinderen zijn een ervaring rijker!

Onze complimenten! Erg leuk opgezet; leuke opdrachten en spanning. De kinderen hebben genoten en zijn een hele ervaring rijke. Bedankt!
Lees verder...
24-06-2021
Jan & Sonja Groep 7/8 - Het Baken uit Wieringerwerf

Interessant en leerzaam in combinatie met het lespakket

Erg interessant, leerzaam en leuk om mee te maken. Zeker in combinatie met het lespakket. Bedankt!
Lees verder...
16-05-2022
Leerkracht groep 7A - Hieronymusschool uit Wognum

5-Sterren review van leerling

Ik vond de geheime gangen super leuk! SUUUUPER interessant 😊
Lees verder...
10-06-2020
Leerling Muriël - O.B.S. ’t Padland - Venhuizen

Het spelelement spreekt tot de verbeelding!

Erg leuk en verrassend museum. Het spelelement (escaperoom) spreekt tot de verbeelding.
Lees verder...
25-05-2022
Frank Bijvoet - Koolvlet Langedijk

Ontzettend leuk en leerzaam van opzet!

Wat een ontzettend leuke en leerzame opzet van deze excursie! Bedankt voor al jullie inzet.
Lees verder...
30-05-2022
Groep 7-8 - leerkracht Mariaschool Hoorn

Ik zou dit elke school aanraden!!

Met twee groepen mee geweest, wat een ontzettend mooie ervaring. Zowel voor kinderen als voor de begeleiders! Ik zou dit elke school aanraden!
Lees verder...
31-05-2022
Groep 7-8 leerkracht - PCB de Rank – Julianadorp

‘Met elkaar en voor elkaar’, de teambuilding was een groot succes!

De Teambuilding was een groot succes, in deze zetting was het echt teambuildingactiviteit “Met elkaar en voor elkaar.” . Na afloop in het oorlogsmuseum was er de blauwe hap. Het smaakte voortreffelijk. Het enthousiasme van de leiding tijdens de rondleiding maakte de superdag compleet.
Lees verder...
28-12-2022
Henk Vlaming - Bedrijfsuitje Vlaming Groep BV - 48 personen

Geslaagd avondfeest voor ons 12,5 jarig huwelijk

Wij hebben ons 12,5 jarig huwelijk daar gevierd samen met vrienden en familie. Wat een super locatie heel sfeervol en gezellig. En de verzorging van hapjes en drankjes waren top!
Lees verder...
23-04-2022
Marjolein Kaarsemaker - 12,5 jarig huwelijksfeest - 70 personen

Supergezellig Feestarrangement gehad met goede verzorging!

Enige tijd terug een verjaardag gevierd. Ondanks meerdere arrangementen/groepen in het museum die dag hebben we het supergezellig gehad mede door het enthousiasme en goede verzorging van het team. Interessante rondleiding gehad die voor sommigen naar meer smaakte om later nog eens terug te komen. Afgesloten met een lekkere broodmaaltijd. Dus, is het druk of rustig? Ga die ervaring aan. En kijk ook eens naar de andere mogelijkheden die het museum te bieden heeft.
Lees verder...
27-12-2022
Tilly Allart - 65e verjaardag met familie overdag - 21 personen

Al mijn gasten vonden de feestlocatie super, ook de verzorging!

Dit was mijn pensioenfeest en verjaardag. Heel erg naar mijn zin gehad en super verzorgd! Al mijn gasten vonden het ook super, Bedankt! Groetjes Lody & Iet Snip
Lees verder...
13-06-2021
Lody en Iet Snip - Feestarrangement voor pensionering en verjaardag - 19 personen

Fijne zaal gehuurd voor Afscheidsfeest met 260 personen

Wij hebben in de ontvangstruimte van het museum een groot afscheidsfeest gevierd met de hele Maria-Bernadetteschool. Het was goed voor elkaar, communicatie verliep prettig en duidelijk en ze waren erg flexibel. Naast een heel mooi museum dus ook voor zakelijke evenementen echt een hele fijne plek.
Lees verder...
22-12-2022
Annemarie Kool - Bedrijfsuitje Maria-Bernadetteschool Medemblik - 260 personen

Geweldig Kinderfeestje met goede verzorging voor dochter

Vrijdag feestje van onze 8 jarige dochter bij jullie. Ze vonden het geweldig. Bedankt voor de goede verzorging. Alles was top!
Lees verder...
15-10-2022
Francis Maus - Kinderfeestje voor dochter van 8 jaar - 8 personen

Zeer afwisselende onderwerpen, de lezingen zijn een echte aanrader!

Al een aantal lezingen bij het Oorlogsmuseum gevolgd, zeer afwisselende onderwerpen, van cultuur tot achtergronden van bombardementen gegeven door jong en oud wat het extra leuk maakte! Een echte aanrader!
Lees verder...
28-12-2022
Rob & Brigitte Meester - Bezoekers van de lezing

Review van lezinggever Pieter Jutte

In de geweldige entourage van het theater dat het museum rijk is, mocht ik een lezing geven. Als spreker wordt je in de watten gelegd door de enthousiaste medewerkers. Alles zeer professioneel waar men met een warme persoonlijkheid welkom wordt geheten,… Een vette aanrader voor jong en oud, om de historie van de 2de Wereldoorlog te ondergaan
Lees verder...
04-12-2022
Pieter Jutte - Lezinggever en oprichter van www.strijdbewijs.nl

De interactie met het publiek tijdens de lezingen is een cadeautje!

Om in de ambiance van de 2e wereld oorlog de verhalen te horen van mensen die het hebben meegemaakt of er geïnteresseerd in zijn, en de interactie met het aanwezige publiek is een cadeautje dat ik graag uitpak!
Lees verder...
28-12-2022
Hans Verschoor - Bezoeker van de lezing

Review van lezinggevers Paula & Ina

Afgelopen vrijdagavond, 21 oktober ’22, gaf ik samen met Ina Lieshout een presentatie in de bioscoopzaal van het Oorlogsmuseum over ‘De Reis van De Nachtwacht’ en ‘Verborgen kunst tijdens de Tweede Wereldoorlog’. Van tevoren hebben wij onze ogen uitgekeken in het museum. Prachtig, de pontons, legervrachtwagens en de winkeltjes en het schoollokaal in jaren ’40 stijl! Er hangt een heel fijne sfeer en alles is supergoed georganiseerd. Wat een geweldig initiatief om hier een educatief WO-2 centrum op te zetten. Het is inspirerend en leerzaam voor jong en oud! Het was geweldig om in de bioscoop in dit mooie museum onze lezing te houden. Dank nogmaals voor de uitnodiging en we raden iedereen aan om jullie verrassend mooie museum en de superinteressante lezingen te komen bezoeken! Tot snel ziens!
Lees verder...
27-10-2022
Paula Beentjes - Lezinggever ‘De Reis van De Nachtwacht’

Leerzame lezing tijdens gezellig avondje uit

Een lezing bezocht over de Luchtoorlog in de prachtige bioscoop uit de jaren ‘40 in het Oorlogsmuseum Medemblik. Erg leerzaam en gezellig.
Lees verder...
01-07-2022
Peter Angevare - Bezoeker van de lezing

Heerlijke familiedag gehad, tijd vloog voorbij!

Heerlijke familiedag gehad met ruim 30 personen. Veel geleerd, heerlijk gegeten en heerlijk kunnen bijkletsen in de zaal. Tijd is voorbij gevlogen!
Lees verder...
15-09-2022
Marleen Wijker - Familiedag met middag- & avondprogramma - 29 personen

Hilarische avond gehad met collega’s

Hilarische avond gehad met collega’s. Blauwe hap in een oergezellige zaal, een zeer verrassende en ook leerzame dorpstour en na een lekker drankje en hapje volop lol in het improvisatietheater. Lars heeft deze avond perfect voor ons verzorgd. We hebben geweldige foto’s en filmpjes en hebben nog buikpijn van het lachen van het improvisatiespel. TOP voor elkaar!
Lees verder...
16-09-2019
Annemiek Klopper - Bedrijfsuitje Smallsteps met avondprogramma - 17 personen

Iedereen deed fanatiek mee met de Oud Hollandse Spellen!

We hebben een superleuke familie-middag gehad in het Oorlogsmuseum. Na koffie/thee met een oorlogsgebakje deden we de tour volgens escaperoom idee. Daarna een borrel met tussendoor Oudhollandse Spellen. De spellen waren echt een leuke aanvulling! Iedereen deed fanatiek mee. Als afsluiting nog de blauwe hap met ijsbuffet. Wij vonden het allemaal heel goed geregeld.
Lees verder...
27-12-2022
Simone van der Veer - Familiedag met middag- & avondprogramma - 18 personen

Hele leuke dag met als afsluiting de Workshop Houtbranden

Hele leuk hout branden workshop gehad met goede uitleg en lekkere hapjes. Vooraf hadden we eerst een tour gedaan door het museum wat erg interessant was en zeker aan te bevelen. Een hele leuke dag met een leuke herinnering.
Lees verder...
27-12-2022
Esther Brouwensijn - Met familieleden een leuk uitje - 5 personen

Voortreffelijke High Tea, ook voor Vegetariërs!

Wat een mega-ervaring! Het ontvangst was hartelijk, de tour leerzaam, verrassend en spannend. Daarna een gezellige High Tea. Helemaal in stijl, met een modern tintje. Heel veel keuze uit de verschillende theesmaken en de hapjes waren voortreffelijk én werden aangevuld. Ook voldoende keus voor de vegetariërs onder ons.
Lees verder...
17-04-2022
Ageeth Nolet - Groepsuitje met meerdere activiteiten - 8 personen

Genoten van Babyshower in museum met High Tea!

Wij waren in het museum voor een baby shower en hebben toen een high tea gedaan. Ze hebben verschillende soorten orginele theetjes. Ook de hapjes waren afwisselend en echt lekker. Zeker waard voor je geld en daarnaast ook op een mooie en bijzondere locatie. Het was gezellig en we hebben samen genoten.
Lees verder...
02-07-2022
Astrid op den Kelder - Vriendinnen en zussen genieten van High Tea - 9 personen

High Tea was super voor elkaar!

Wij deden de escaperoom dorp met high tea met 4 meiden en hebben er veel van geleerd en het was ontzettend leuk om te doen. De high tea erna was super voor elkaar, als er iets op was werd dit netjes aangevuld. Echt een aanrader, bedankt voor de goede zorgen en ga zo door! José, Gerda, Amber en Anita
Lees verder...
27-12-2022
José Koorn - Meidengroepje bezoekt het museum met High Tea - 4 personen

De Monumententour is informatief en origineel, de moeite waard!

Vriendenuitje georganiseerd met daarin ook de Monumententour. Met de rondrit in een GMC legertruck werden we rondgereden door de omgeving van Medemblik. Bij diverse monumenten werd gestopt en het verhaal verteld bij Oorlogsmonumenten. Informatief en origineel, echt de moeite waard!
Lees verder...
27-12-2022
Edwin Gerrits - Vriendengroep met middagprogramma - 14 personen
- Edwin Gerrits, Vriendengroep met middagprogramma - 14 personen

Afsluiting van gezinsbezoek met rondrit in echte Jeep!

Met onze 14 jarige neef een geweldige ‘escape’ speurtocht gedaan. Zit ontzettend goed in elkaar, met verrassende schuilplekken. Belangrijk om de gebeurtenissen uit de WO II ook levend te houden. De Jeep tour was een leuke afsluitingen. Dat er nog veel scholen met hun leerlingen langs mogen komen!
Lees verder...
23-02-2020
Corine Koning - Met het gezin het museum bezocht

Rondrit naar wens met Originele W.O.II Willys Jeep

Bijzonder geslaagde middag gehad met bezoek aan het museum. Afsluitend een verrassingsrit voor een dierbare in een originele Willy’s Jeep uit WOII langs een aantal gedenkplekken in de omgeving. Grote dank aan de sympathieke, betrokken medewerkers en uiteraard chauffeur (topgozer!) die dit mogelijk hebben gemaakt. Een prachtige herinnering!
Lees verder...
29-10-2022
Hans van Dort - Verjaardagscadeau voor vader van 85 jaar

Leuk actief programma met activiteiten zoals de Peddelwedstrijd

Overdonderd door dit museum dat met zoveel passie en liefde tot stand is gebracht door vrijwilligers. Alles klopt hier! Het programma is educatief en actief met de peddelwedstrijd, rondrit in legertrucks en met de Experience Escaperoom. Tot slot lekker eten met elkaar. Erg leuk om te doen met collega’s, vrienden, familie. Niets verveelt en niets duurt te lang ook niet voor kinderen.
Lees verder...
28-02-2022
Germaine Hoogeveen - Familiedag met middagprogramma - 21 personen

Prachtige familiedag gehad!

Prachtige familiedag gehad , superleuk !!! Escape room, rondrit legertruck , oudhollandse spelletjes en heerlijk gegeten , echt een aanrader , zulke leuke vrijwilligers, echt top !!
Lees verder...
12-10-2022
Karin Wagemaker - Familiedag met middag- & avondprogramma - 8 personen

Absolute aanrader voor een dagje uit of personeelsfeest!

Geweldige dag gehad tijdens ons personeelsuitje ! Zowel de chauffeurs van de legertrucks als de medewerkers bij het museum. Iedereen was super enthousiast en de sfeer was top. Weersberichten waren niet zo goed, maar er werd volop meegedacht en geïmproviseerd. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden. Absoluut een aanrader voor een dagje uit of personeelsfeest!
Lees verder...
30-09-2022
Kim Tijm - Bedrijfsuitje Kwekerij Bakker uit Heerhugowaard - 20 personen

Kinderen wilden eerst niet, maar vonden het verrassend leuk!

Wij zijn vandaag naar dit super interessante museum geweest. De kinderen wilde eigenlijk niet omdat museum klinkt oudbollig maar dit is zo leuk gedaan dat het een soort van escape room is. Je gaat in verschillende huisjes oa. Drukkerij, winkeltje, schuilzolder, geheimkruipruimte op ontdekkingstocht en je moet een speurtocht maken. Dit hebben ze ook niet te makkelijk gemaakt. Je bent wel even zoet om het op te lossen. Wij zijn in totaal 3 uur in het museum geweest en we waren ook erg onder de indruk van alle oorlogs voertuigen die daar allemaal te zien waren. Allemaal nog in goede conditie! Aan het eind van de rit zeiden mijn kinderen dat ze heel erg leuk vonden en dat ze blij waren dat we er naar toe zijn gegaan! Wij raden dit dan ook aan om naar toe te gaan of het nu regent of bloed heet is buiten. Het is overdekt en lekker koel. Groetjes Caroline uit Purmerend
Lees verder...
12-07-2020
Caroline Schokker - Met het gezin het museum bezocht

Moeder en zoon hebben genoten met Experience Tour

Ik heb samen met mijn zoon van 14 jaar de Experience Tour ‘ Weg naar Vrijheid’ mogen ontdekken. We hebben allebei genoten. Hij als WOII kenner en ik als spelletjes fanaat. En niet te vergeten enthousiaste medewerkers die ons op weg hielpen. Wij komen zeker nog een keer op bezoek.
Lees verder...
02-05-2022
Desiree Kamstra - Moeder en zoon hebben het museum bezocht

Een ontzettend leuk museum voor alle leeftijden!

Een ontzettend leuk museum waar je een goede indruk krijgt van wat er allemaal gebeurde in het dagelijks leven in de 2e Wereldoorlog rondom Medemblik. Het ziet er allemaal mooi verzorgd uit. Voor kinderen van verschillende leeftijden is het ook erg leuk. De vrijwilligers zijn heel behulpzaam en kundig. We hebben ons hier goed vermaakt en komen zeker nog een keer terug. Hartelijk dank aan het hele team van het Oorlogsmuseum voor hun gastvrijheid!
Lees verder...
28-02-2022
Madeleine Vliegenthart - Met het gezin het museum bezocht

Geslaagde dag met familie jong en oud in het museum

Met de hele familie (jong en oud) naar het Oorlogsmuseum in Medemblik voor de experience tour. Opgehaald met legertrucks, dit was al een belevenis. Onderweg naar Medemblik stil gestaan bij oorlogsmonumenten. Op locatie in Medemblik een goed verzorgde lunch en hierna verschillende activiteiten. Als afsluiting een echt leger maal en weer terug naar huis met de trucks. We hebben genoten. Hartelijk bedankt voor de goede verzorging.
Lees verder...
05-04-2022
Ingrid Stapel 30-jarig huwelijk met dagprogramma - 31 personen

Geslaagd bezoek met gezin in echt doe-museum!

Super leuke escape room achtige speurtocht in een dorpje van 1940. Voor hele jonge kinderen waarschijnlijk iets te moeilijk maar echt een aanrader van 6/7 tot 99 jaar . Behulpzaam personeel en alle spullen verkeren in zeer goede staat
Lees verder...
10-04-2022
Wouter Keesom - Met het gezin het museum bezocht

Experience Tour ook goed te doen met kinderen

Wat een leuk en verrassend museum! De escape tour was superleuk en is heel goed te doen met kinderen vanaf een jaar of 7/8. Onwijs vriendelijke en betrokken medewerkers, die je daar waar nodig soms even op weg helpen bij de opdrachten. Tevens is het spelenderwijs leerzaam.
Lees verder...
06-06-2022
Marjolein G. - Met het gezin het museum bezocht

Leuke missies en interessante verhalen met de Experience Tour

Wat een leuke manier om door een museum te gaan. Een experience,weg naar de vrijheid, met leuke missies en erg interessante verhalen. En met hele enthousiaste vrijwilligers. Echt een aanrader!
Lees verder...
20-08-2022
Djamilla Vink - Met het gezin het museum bezocht

Belevingsmuseum waarbij je actief geschiedenisraadsels oplost

Heel mooi en liefdevol vormgegeven belevingsmuseum, werden hartelijk ontvangen, alles werd uitgelegd. Zodat we de geschiedenis met vrienden konden beleven. Het geheel duurt ongeveer 2 uur, afhankelijk van je eigen snelheid, om de geschiedenisraadsels op te lossen die je worden gegeven. Iedereen die van deze aanpak houdt, zal het heerlijk vinden om iets van een escaperoom-gevoel te krijgen door de puzzels op te lossen. Heel mooi gedaan, ook geschikt voor gezinnen.
Lees verder...
25-08-2022
Christian Bovens - Met vakantievrienden het museum bezocht

Op Escaperoom-achtige wijze ga je door het museum!

Ontzettend leuk en leerzaam museum. Op escaperoom-achtige wijze ga je door het museum. Wij hebben de experiencetour ‘Keuzes in Almersdorp’ gedaan. De tour is ingericht met oog voor detail, heel verrassend.
Lees verder...
23-11-2022
Pauline Boon - Met het gezin het museum bezocht

Groep collega’s geniet van verrassende Experience Tour

We hebben een experience escaperoom gedaan met een groep collega’s bij het Oorlogsmuseum. Wat een verrassing. Deze mensen werken vanuit liefde en passie en doen er alles voor om een perfecte beleving te creëren en een duidelijke boodschap mee te geven. Voor kinderen en volwassenen. We hebben genoten!
Lees verder...
02-12-2022
Annette Wammes - Gemeente Medemblik afdeling Communicatie - 8 personen

Super partijtje met patat in legertruck voor zoon

Wat een super partijtje heeft mijn zoon gehad (9 jaar). Alles was goed verzorgd. De opdrachten bij de escaperoom waren educatief en toch niet te moeilijk. Daarna de Oudhollandse spelletjes en als top afsluiting patat eten in de laadbak van een legervoertuig. Super behulpzaam en vriendelijke vrijwilligers die er zijn. Iedereen heeft genoten en we komen zeker nog eens terug!
Lees verder...
17-09-2022
Carry Boschma - Kinderfeestje voor zoon van 9 jaar - 9 personen

Geslaagde Zussendag met activiteiten zoals Workshop Houtbranden

Zussendag gehad bij het oorlogsmuseum. Programma was geheel naar onze wensen ingedeeld. Alles is mogelijk met de zeer bevlogen vrijwilligers. Voor elke leeftijdsklasse is er veel te beleven. Ongelooflijk dat ze dit in een paar jaar tijd hebben opgezet. Je waant je helemaal in de jaren 40-45. Wij hebben de experience tour gedaan, een heerlijke lunch gehad in de belevingsruimte en een workshop houtbranden gedaan. Het enthousiasme van onze groep maakte de dag zeer geslaagd.
Lees verder...
02-10-2022
Marion Bakker - Zussendag met middagprogramma - 11 personen

Genoten van Heerlijke High Tea!

Super geslaagde middag gehad hier. Eerst een rondje met de legertruck door Medemblik en hierna aan de heerlijke high tea, in de dorpse sferen van tijdens de oorlog. Erg mooi ingericht ook en er is duidelijk veel tijd en aandacht aan het inrichten besteed! Hierna nog de experience weg naar vrijheid gedaan met vele leuke en educatieve puzzel spellen in een escape room vorm. Echt een aanrader voor jong en oud!
Lees verder...
25-11-2022
Bridget Kiburg - Vriendinnengroepje opgehaald met legertruck - 6 personen

Prachtige dag gehad met bedrijfsuitje van 75 personen!

Geweldige dag gehad 19 Oktober 2022, bij het Oorlogsmuseum. Samen met de collega’s Taxi West Friesland en Taxi Tromp werden we bij de bedrijven opgehaald met legertrucks en gebracht naar het Oorlogsmuseum in Medemblik. Heerlijke lunch gehad en daarna de “Experience tour” in groepen gedaan. Hier krijg je d.m.v. opdrachten een hele andere kijk op de 2e wereld oorlog, die bij vele nog niet zo bekend was. Het mooie hiervan is dat het gedaan kan worden als teambuilding en iedereen mee moet doen. Vervolgens peddelwedstrijd en het hilarische improvisatiespel gedaan. Als afsluiting nog een heerlijk 3 gangen diner waarin de “blauwe hap” vanzelf sprekend niet mocht ontbreken. Lars en het hele team van het Oorlogsmuseum, dankzij jullie enthousiasme en inzet heeft iedereen een prachtige dag gehad. een aanrader voor iedereen, ga zo door!!! Groet Rob en Toos Kaijer / Taxi Kaijer
Lees verder...
27-10-2022
Rob Kaijer - Taxibedrijf Kaijer Wervershoof - 75 personen

Fantastisch teamuitje gehad, geschikt voor iedereen!

Wij hebben met ons team een fantastisch uitje gehad bij het Oorlogsmuseum in Medemblik. Het was misschien een beetje gewaagd omdat gezien de situatie in Oekraïne er mogelijk wat collega’s moeite zouden hebben met dit uitje. Echter ook de met alle respect collega’s die vroeger mee zouden lopen met de pacifistengroep het “gebroken geweertje” in hun tuinbroek hebben genoten van dit uitje. Met name de experience toer in combinatie met de verhalen en opdrachten is door iedereen heel positief ervaren. Kortom een aanrader voor een actief, educatief, afwisselend uitje. Ook voor mensen die niets of weinig met oorlog of defensie hebben. Ook de horeca in de stijl van toen is leuk opgezet.
Lees verder...
20-11-2022
Frank Sentener - Gemeente Hoorn afdeling Onderwijs & Leasure - 15 personen

Geslaagde familiedag voor jong en oud!

Op 24 september familiedag gehad in dit prachtige museum, voor jong en oud is het fantastisch om te zien, hoe ze in die tijd leefden, en de oorlog zijn doorgekomen. We werden opgehaald door twee trucks waar de familie een rondrit maakte door Medemblik, dat vonden velen onder ons al heel indrukwekkend. We werden warm onthaald door Lars en de andere vrijwilligers. De experience route gedaan, waar we letters bij elkaar moesten zoeken, aan het eind als je het goed had gedaan een woord kwam, in ons groepje was het nog even puzzelen, toch uiteindelijk gevonden. Daarna gingen we gezellig borrelen met elkaar, om 17:00 uur stond de Blauwe hap, voor ons klaar, met de uitleg hoe ze aan die naam gekomen zijn, daarna nog genoten van het ijsbuffet, dan komt er ook weer een einde aan deze middag/avond. Nadat de familie weer in de trucks zijn terug gebracht naar huis, hebben we alleen maar lof gekregen, hoe we dit georganiseerd hadden. Uiteraard zonder de medewerkers van dit prachtige museum, hadden wij dit zelf niet zo gekregen. Nogmaals alle dank hiervoor, raadt het aan als u ook wat te organiseren heeft, verjaardag, huwelijk, of zomaar een bezoek te brengen. Voor groot en klein is er iets te doen, zo houden we de verhalen over de eerste en tweede oorlog in stand!
Lees verder...
28-09-2022
Reina Beglinger - Familiedag met middag- & avondprogramma - 20 personen

YOU provide THAT experience with this museum!

‘We will never forget!’ is a quote that is often used. I say: ‘Really??’ How can we remember what we never experienced? YOU provide THAT experience with this museum!
Lees verder...
26-10-2022
Helen Ayer Patton - Granddaughter of W.W.II General George S. Patton Jr.

Teamuitje in het museum een geweldige ervaring!

Hadden een teamuitje en mochten in groepjes de experience tour doen. Wauw wat gaaf, leuke opdrachten en gelijk erg leerzaam. Daarna héérlijk gegeten wat klaar gemaakt werd door enthousiaste koks in een legerkeuken. Een échte aanrader. Dank jullie wel voor deze geweldige ervaring!
Lees verder...
19-12-2022
Anouschka Timm - Bedrijfsuitje Vrijwilligerspunt West-Friesland uit Hoorn - 39 personen

Leuk Avondfeest gehad in het Oorlogsmuseum

Heel leuk feestje gehad in het oorlogsmuseum. De kleine rondleiding was erg leuk. Gasten willen graag terug komen voor een grote rondleiding. Erg gastvrij!
Lees verder...
06-12-2022
Rob van Geffen 60e verjaardag + 25e verjaardag dochter - 80 personen

Fantastisch museum met onze groep bezocht!

Gisteren met groep van elf man het museum bezocht. Wat een fantastisch museum zeg. Super interessante verhalen, waardevolle attributen en voertuigen uit de oorlog. Veel goede info over de oorlogstijd te lezen. Dit museum moet je echt gaan bezoeken, voor je het weet waan je jezelf in die oorlogstijd, heel knap gedaan. Drink en eetgelegenheid top!!! Gewoon doen dus!
Lees verder...
28-08-2022
Jos Breg - Met de vriendengroep het museum bezocht - 11 personen

Personeelsuitje met als verrassing ophalen met Legertrucks!

Wij hebben hier ons personeelsuitje gehad. De dag begon met het ophalen bij het bedrijf met een legertruck. Daarna hebben we de Experience Tour gedaan, wat leerzaam en heel goed in elkaar zat. Terug in de Belevingszaal stonden de borrelhapjes klaar en kon je de borrel halen bij de bar. Na de borrel een wedstrijd roeien in een oorlogsboot, veel hilariteit. Ook nog een rondleiding in het Almerdorp. Met als afsluiting de Blauwe Hap. Rond acht uur werden we weer keurig met de legertruck thuis gebracht. Iedereen heeft genoten, gelachen en veel geleerd. Ontzettend bedankt voor de goede verzorging, alles was tip top voor elkaar. Namens Team Agricentrum van der Kroon
Lees verder...
10-10-2022
Coen van der Kroon - Bedrijfsuitje Agricentrum van der Kroon - 17 personen

Interessante en persoonlijke rondleiding uit passie

Super interessant, informatief en heel interactief de mensen daar vertellen vol passie over hoe mensen en de Soldaten leefde in de oorlog. Opdat wij nooit zullen vergeten hoe dankbaar wij moeten zijn met onze vrijheid!!! Super dank voor jullie enthousiasme!
Lees verder...
05-08-2020
Familie van Rutten - Met een groepje het museum bezocht - 10 personen

Boeiende rondleiding gehad met de groep

Ontzettend leuke dag gehad hier. Heel informatief maar ook voor kinderen erg leuk en makkelijke te behappen door een geweldig in elkaar gezette escaperoom. Daarnaast ook de rondleiding gehad die heel boeiend werd verteld en met veel kennis werd verteld. Wij komen zeker nog een keer terug.
Lees verder...
15-08-2022
Isabella Backer - Met een groep het museum bezocht

Duidelijke en enthousiaste uitleg tijdens Rondleidingen

Het was een mooie leerzame ochtend. Lekker koffie/thee en gebak. Duidelijke uitleg over alles dat met veel enthousiasme werd gebracht. We komen zeker nog eens terug.
Lees verder...
22-10-2022
Hanneke de Boer - Vrijwilligersuitje Rundveemuseum Aartswoud - 20 personen

De interactieve rondleiding én het eten is echt super!

Wat een geweldig museum met vriendelijke vrijwilligers die zich 100% inzetten. Gastvrij werden we ontvangen en de interactieve rondleiding is echt super. Voor de liefhebbers die geïnteresseerd zijn in de oorlog raden wij echt aan een keer te komen kijken. Ook hebben wij er gegeten wat echt uitstekend was. Word gekookt vanuit een echte veldkeuken die in de oorlog is gebruikt. Kortom wij waren zeer enthousiast en een dik compliment naar de vrijwilligers en beheerders.
Lees verder...
30-11-2022
Sandra Arendz - Jongerencentrum The Future Andijk - 11 personen

Agendapunt:

Monumententour

15-06-2024
Ontdek de geschiedenis op een unieke manier tijdens onze monumententour op 27 april*! Stap aan boord van een W.O.II Legertruck en laat je meenemen langs 7 bijzondere Tweede Wereldoorlog monumenten ...